Stratégiai partnerség az RS Components és a Zerynth között

A DesignSpark Zerynth Studio közbenső szoftver eszközkészlet lehetővé teszi a mérnökök számára a mikrovezérlők programozását a tárgyak internetéhez való csatlakozás érdekében

2018. november 30., péntek, 10:10

Címkék: Internet of Things IT IT infrastruktúra IT menedzsment RS Components

Az RS Components (RS) exkluzív partnermegállapodás aláírását jelentette be az innovatív Start-up vállalattal, a Zerynth céggel, amely közbenső szoftvereket fejleszt IoT-projektekhez és alkalmazásokhoz. A megállapodás lényege, hogy a Zerynth IoT fejlesztési környezetét elérhetővé teszik egy egyedi portálon a DesignSpark mérnöki közösségen belül, lehetővé téve az egyszerű hozzáférést és az eszközök letöltését az ügyfelek számára.

A Zerynth kifejlesztett egy nagy teljesítményű szoftvercsomagot, amely lehetővé teszi a rendkívül népszerű 32 bites mikrovezérlők programozását és csatlakoztatását a vezető felhő alapú infrastruktúrákhoz, és így elősegítik az IoT-kompatibilis technológiák gyors telepítését. A csomag egy ingyenes és platformok közötti, integrált fejlesztési környezet, amely Windows, Linux és Mac OS rendszerű számítógépeken is futtatható.

Az eszközkészlet tartalma: egy fordító, egy hibakereső és egy továbbfejlesztett kódszerkesztő, továbbá oktatóanyagok és mintaprojektek. A mérnökök és fejlesztők használhatják a Python programozási nyelvet vagy a C/Python egy hibrid változatát. A mérnökök megkezdhetik a programozást a Zerynth VMs (Virtual Machines) a vezető gyártók (például Espressif, Nordic Semiconductor, NXP, Microchip/Atmel és STMicroelectronics) számos támogatott mikrovezérlőinek valamelyikére történő telepítése után. Ezenkívül csatlakoztatható az Amazon, a Google, az IBM vagy a Microsoft. piacvezető, felhő alapú szolgáltatásaihoz.

A DesignSpark Zerynth Studio csomag letölthető a DesignSpark közösség weboldaláról, ahol számos ingyenes szoftver, egyéb segítség és információ megtalálható az elektronikai projektek fejlesztéséhez mérnököknek nyújtott segítség jegyében, hogy gyorsan eljuthassanak az ötlettől a prototípusok elkészítéséig.

„Küldetésünk az IoT-projektek és fejlesztések felgyorsítása a komplexitás csökkentésével és a mérnökök belépése előtt álló akadályok felszámolásával – mondta el Gabriele Montelisciani, a Zerynth ügyvezető igazgatója. – Ez a megközelítés tökéletesen összhangban van az RS DesignSpark alkotói és mérnöki közösség iránti elkötelezettségével, így örömmel léptünk szerződésre az iparág egyik vezető cégével, és egyúttal maximalizálhatjuk a Zerynth ismertségét és a mi innovatív IoT programozási technológiánkat is.”

„Ez a megállapodás kulcsfontosságú lépés partnerségi modellünk fejlődésében és az RS IoT stratégiájának tökéletesítésében – mondta el Richard Curtin az RS Stratégiai szövetségek részlegének alelnöke. – Ez az első globális IoT-alapú SaaS[i] (szolgáltatott szoftver) kereskedelmi megállapodás az RS és az Electrocomponents plc számára, amely kiválóan példázza az innováció és a világklasszis termékek, technológiák és megoldások biztosítása iránti elkötelezettségünket. A Zerynth csomag gyorsan a beágyazott IoT alkalmazások Androidjává válik, és lényeges kiegészítése a DesignSpark csomagnak, melyek célja a tervező és fejlesztő eszközök elérhetővé tétele a mérnökök számára.”[i] Szoftver mint szolgáltatás

hu.rs-online.com

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek