parts2clean 2015

Innovatív megoldások és know-how alkatrészek és felületek hatékony tisztítására

2015. június 08., hétfő, 12:46

Címkék: alkatrész tisztítás belépőjegy kiállítás parts2clean 2015 Stuttgart tisztítástechnológia

Az alkatrészek és felületek hatékony tisztítása napjainkra gyakorlatilag minden gyártó számára előtérbe került, nem utolsósorban azért, mert a tisztaság mércéje is folyamatosan emelkedik. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a költségnyomás is fokozódik. A gyártók tehát két tűz közé kerültek.

Egyfelől következetes és megbízható technológiával meg kell felelni a tisztaságra vonatkozó előírásoknak, másfelől ezt a technológiát megfizethető áron kell kínálni. „Az idei parts2clean megoldások szélesebb körét kínálja a problémára” – jelentette ki Olaf Daebler, a parts2clean igazgatója. Az ipari tisztítástechnológia immár tizenharmadik alkalommal megrendezett vezető szakvására 2015. június 9-én nyitja meg kapuit a Stuttgarti Kiállítási Központban. A 7 000 m2 kiállítási területen 14 ország több mint 250 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait. A kiállítók között tovább növekedett a külföldi vállalatok aránya.

Innováció minden szinten

„A parts2clean 2015 a legnagyobb és a legnemzetközibb esemény lesz a kiállítás történelmében – mondta Daebler. – Számos innovatív termék és új megoldás most először kerül majd a nagyközönség szeme elé.” Jó példa erre az autóiparban a hajtáslánc-elemek belsejének hatékony tisztítására kifejlesztett vegytisztító rendszer. A folyamat során egyáltalán nincs szükség sűrített levegőre, ami hatalmas költségmegtakarítást, nagyobb folyamatbiztonságot és rendelkezésre állást eredményez. Stuttgartban debütál a nagynyomású, az alkatrészeket párhuzamosan sorjázó és tisztító innovatív rendszer. Lehull a lepel az első multifrekvenciás ultrahangos rúd transzduktorról is. Az ipari alkatrészek tisztítására általánosan használt 25-40 kHz frekvenciatartomány helytakarékos és költséghatékony megoldást eredményez az egy- és többkamrás tisztítóberendezésekbe történő telepítésnél.

Az innovációk más területeken, például az teljesen automatikus mérését megelőző automatizált tisztítási folyamatokban, illetve a megoldásoknak az összeszerelő sorokba történő integrálásában is várják a látogatókat. Új fejlesztések születtek a tisztítóközegek területén is, például nagynyomáson szállítható, teljesen száraz és foltmentes felületet eredményező sómentes fémtisztító vegyület. A kosarak és a munkadarab-tartók új fejlesztései és finomításai csökkentik a folyamat időszükségletét és költségét, valamint optimalizálják a végeredményt. Ez nem utolsósorban annak köszönhető, hogy rugalmasan adaptálhatók az adott alkalmazáshoz, és kevesebb alkalommal kell az alkatrészeket kezelni vagy áthelyezni – csökkentve a költségeket és a károsodás kockázatát. A tisztítókádak felügyeletét és karbantartását szolgáló új eszközök stabilabb folyamatokhoz vezetnek, különösen vízbázisú tisztítószerek használata esetén. Az idei parts2clean a tisztítási folyamat a módosított VDA 19 ipari szabványnak is megfelelő részletes monitoring és dokumentációs megoldásait, valamint a filmmaradványok észlelésére és mérésére alkalmas új eszközöket és rendszereket is bemutatja.

Kétnyelvű Ipari Fórum és vezetett túrák

A parts2clean kétnyelvű Ipari Fóruma az ipari alkatrészek és felületek tisztításának egyik legnépszerűbb és legkeresettebb szakértői forrása. A német, vagy angol nyelven szinkrontolmácsolással előadott 25 előadás az ipari tisztítástechnológia különböző aspektusait veszi górcső alá az alapoktól a speciális témakörökig a tisztítószerektől kezdve a kádak karbantartásán és javításán, a környezetvédelmen, a passziváláson és korrózióvédelmen át egészen a minőségbiztosításig és a tisztaság ellenőrzéséig. A parts2clean látogatói számára az Ipari Fórumon történő részvétel ingyenes.

Az előző rendezvényhez hasonlóan idén is vezetett kiállítási túrák várják a látogatókat, amelyek különösen a nagyon speciális tisztítási problémák, vagy követelmények iránt érdeklődő látogatók számára lesznek hasznosak.

A szektor következő németországi szakvására a 2016. május 31. – június 2. között esedékes 2016-os parts2clean és az O&S lesz. A tengerentúlon a felületkezelés témakörével a parts2clean pavilont is tartalmazó, 2015. december 9–11. között Újdelhiben megrendezendő Surface Technology INDIA és a 2016. február 11–14. között Isztambulban nyitva tartó Surface Treatment EURASIA, valamint az IMTS-sel párhuzamosan, 2016. szeptember 12–17. között futó Surface Technology NORTH AMERICA foglalkozik.

A https://www.messeticketservice.de/shop/de/messe-aktionscodes-k.php?&m=559 oldalon a p2c2015mt kód beírásával ingyenes belépőjegy tölthető le!

www.parts2clean.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek