Legyen még jobb!

Az Electrolux megerősítette elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt

2016. április 05., kedd, 18:04

Címkék: Electrolux energiagazdálkodás fenntartható fejlődés fenntarthatóság fenntarthatósági jelentés

Az Electrolux publikálta a 2015. évi Fenntarthatósági Jelentését, melyben bemutatta a „Legyen még jobb - For the Better” elnevezésű új programját is, megerősítve a vállalatcsoport elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. A jövőben három új területre összpontosítanak: Jobb megoldások, Jobb működés és Jobb társadalom. A Fenntarthatósági Jelentésében összefoglalt célok nemcsak a háztartási készülékek használatára és gyártására terjednek ki, a vállalat fogyasztói és üzleti partnerei számára is szeretne példát mutatni.

A fenntarthatóságra való törekvés fontos része az Electrolux Csoport üzleti stratégiájának. A vállalat 2013. évi Fenntarthatósági jelentésében tűzte ki célul, hogy 2005 és 2020 között, a 2005-ös termelési szintet alapul véve felére csökkenti széndioxid-kibocsátását. A 2015. évi jelentés szerint az elmúlt két évben a cégcsoport ebből már 27 százalékos csökkentést megvalósított. A vállalat a gyártósorok folyamatos fejlesztése révén is igyekszik ökológia lábnyomát minimalizálni. Hasonlóan Svédország, Lengyelország, Olaszország, Németország gyáraihoz, az Electrolux nyíregyházi és jászberényi telephelyein használt villamos energia 100%-ban megújuló energiaforrásokból származik, LED világítást is alkalmaznak, a gyártás során pedig újrahasznosított anyagot is használnak. A friss jelentésben megfogalmazott további vállalásokkal pedig még hangsúlyosabb szerepet kap a vállalat működésében a környezettudatosság. A „For the Better” program nem csak a 2020-as évig, de azon túlmenően is átfogó célokat fogalmaz meg a termékfejlesztéstől és a gyártási folyamatoktól kezdve egészen az inspiráló és támogató közösségi kezdeményezésekig.

A fenti célok eléréséhez a vállalat három új fő területet emelt be a fenntarthatósági keretrendszerébe:

 • Jobb megoldások – Mert a termékek használata jelenti a legnagyobb környezetterhelést
 1. a termékek teljesítményének és hatékonyságának folyamatos javítása,
 2. az erőforrások jobb kihasználása,
 3. a káros anyagok eltávolítása területén.
 • Jobb működés – Mert az Electrolux példát kell mutasson partnerei és alkalmazottai számára is
 1. az egészséges és biztonságos munkakörnyezet biztosításával,
 2. kevesebbel jobb eredmény elérésével,
 3. etikus viselkedéssel és az emberi jogok tiszteletben tartásával.
 • Jobb társadalom – Mert a közösségekről és a bolygóról való gondoskodás az üzleti életben is számít
 1. ahol a fenntartható megoldások elérhetőek mindenki számára,
 2. ahol a vállalat pozitív változások motorja,
 3. ahol az ellátási lánc is egyre fenntarthatóbban működik.

„Az elmúlt években a fenntarthatósági keretrendszerünket és az abban foglalt célokat összehangoltuk az üzleti stratégiánkkal, így az alapvető részévé válhatott működésünknek. Céljaink eléréséhez azonban aktívabb kapcsolatban kell lennünk a fogyasztóinkkal is, ehhez pedig a hagyományos fenntarthatósági üzeneteken túlmutató újfajta párbeszédre van szükség. Nem elég arról beszélnünk, hogy az energiahatékony termékekkel pénzt spórolhatunk és a környezetünket is óvjuk. Vásárlóink számára is releváns, mindennapjaikban hasznos információkat, tippeket kell adnunk az élelmiszerek frissen tartásáról, arról, hogyan vigyázhatnak a textíliákra, és a különféle termékeket hogyan tudják tartósan használni. A „For the Better” vállalásai ebben támogatnak minket, megerősítve a fenntarthatóbb jövő iránti elkötelezettségünket” – emelte ki Jonas Samuelson, az Electrolux elnök-vezérigazgatója.

 

 

Az Electrolux Fenntarthatósági Jelentése (Sustainability Report) megtekinthető az alábbi linken:

http://www.electroluxgroup.com/annualreports/2015/en/sustainability/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek