Hétszáznál is több amatőr labdarúgó a III. Automotive Foci Kupán és a Jövő Mérnökei Foci Kupa premierjén

2018. április 12., csütörtök, 21:39

Címkék: egyetem felsőoktatás futball képzés műszaki képzés

Amatőr labdarúgófesztiválnak is nevezhető az a szombati szabadidős sportesemény, amelynek lebonyolítására a PromoSport Kft. vállalkozik a mátyásföldi Ikarus Sporttelep műfüves pályáin.

A számok önmagukért beszélnek: a harmadik alkalommal meghirdetett Automotive Foci Kupán 56 csapat méri össze az erejét, a bemutatkozás előtt álló Jövő Mérnöke Foci Kupán pedig 14 egyetemi együttes. Ez az jelenti, hogy 70 kispályás „válogatott” színeiben 700-nál is több focibarát sorakozik fel a reggeli ünnepélyes megnyitón, ahol a nagyobbik tornán fővédnöki tisztet betöltő Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke köszönti a résztvevőket, a támogatókat, valamint a szurkolókat.

„Kettős rendezvényünk különlegessége, hogy az egyik tornánkon a hagyományokat ápoljuk, miközben a másikon egy különleges premierrel szolgálunk – nyilatkozta a szombati esemény előtt Szalay Gergő, a házigazda PromoSport Kft. ügyvezetője. – A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Automotive Foci Kupa a magyarországi járműipar színe javát vonultatja fel, az I. Jövő Mérnökei Foci Kupán pedig azokat az egyetemi hallgatókat és friss diplomásokat, akiknek a szakmai tanulmányai közvetve vagy közvetlenül az említett iparághoz kapcsolódnak. Könnyen lehet, hogy ezek a sportoló fiatalok a közeljövőben éppen azoknál a sportszerető vállalkozásoknál akadnak munkahelyre, amelyek az Ikarus pályán csapattal képviseltetik magukat.”

Az első Automotive Foci Kupát 2016-ban a Delphi Hungary Kft. csapata nyerte (ők idén APTIV Szombathely néven lépnek pályára), a 2017-es győztes, egyben címvédő pedig a Rosenberger Magyarország. Az idén benevezett 56 együttes nyolc, egyenként 7 csapatos csoportban kezdi el az egésznapos versenyfutást, minden ágról az első két helyezett büszkélkedhet majd azzal, hogy a torna egyenes kieséses szakaszában is versenyben marad. A feladat nagyságára jellemző, hogy a legjobb négy csapatnak a rajttól a döntőig, illetve a bronzmérkőzésig összesen tíz alkalommal kell a pályára lépnie.

A 14 résztvevőt számláló I. Jövő Mérnökei Foci Kupa fővédnöke Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára. Ennek a tornának az első részében két csoportban folynak majd a mérkőzések, és ezekből is az első és a második helyezettek jutnak tovább, illetve mérhetik össze az erejüket az elődöntőkben, majd az érmekért folyó csatározásban. A közös eredményhirdetésre várhatóan délután 5 óra előtt kerülhet sor.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek