Hatvanéves Medicor-röntgen Ukrajnában

2013. február 27., szerda, 22:11

Címkék: autógyár autógyártás egészségipar egészségügy.Csepel időskor egészség medicor MEDICOR Elektronika Zrt. orvostechnika orvostechnológia orvostehnika Steiner Arnold

Egy ősrégi Csepel teherautóban készítenek röntgenfelvételeket a betegekről a dél-ukrajnai Odessza városában - adta hírül szerdán a Tajmer ukrán hírportál.

A „mobil” röntgenlaboratóriumot egy Csepel D-350-es típusú kis tehergépjárműben rendezték be a város egyik rendelőintézete előtti utcában. Az autó közlekedni már nem képes, úgymond „lehorgonyozva” áll az utcában. A riportból nem derül ki, hogy a beleszerelt röntgengép egykorú-e a veterán teherautóval, mindenesetre a személyzet elmondása szerint megbízhatóan működik, nincs vele semmi probléma. A kiváló berendezés állítólag a magyar Medicor vállalat terméke.

Az egyetlen kényelmetlenség, hogy a pácienseknek a nem szokványos röntgenlaboratórium előtt az utcán kell várakozniuk a vizsgálatra, ami különösen a téli hidegben kellemetlen. A hírportál munkatársainak nem sikerült a veterán teherautó életkorát kideríteniük, de bizonyos külső jelekből arra következtetnek, hogy valamikor 1951-1962 között került ki a gyárból. 

MTI
 

Interjúnk a Medicor elnök-vezérigazgatójával

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek