Gyógyszert a világnak

2012. október 05., péntek, 11:46

Címkék: bécs dhl global forwarding dhl global szállítmányozási kft gyógyszeripar légi szállítmányozás reptér tengeri szállítmányozás

Gyakorlatilag bármilyen gyógyszergyártó igényeit ki tudja elégíteni a DHL Global Forwarding 25, világszerte működtetett speciális hűtőraktárával. A bécsi telephelyen a Techmonitor is ott járt.

A gyógyszeripari szállítmányok összes útvonalát szeretné a jövőben lefedni a DHL Global Forwarding az ebből a szempontból fontos repterek mellé épített speciális logisztikai központjaival. Jelenleg 25 ilyet működtet világszerte, ebből tizenötöt Európában. A bécsi repülőtér mellett épített központ a magyar gyártók számára is fontos, hiszen termékeik ezen keresztül jutnak el a nagyvilágba.


A DHL Global Szállítmányozási Kft október 3-án a magyar sajtónak is bemutatta a bécsi telephelyet. A DHL tengeri és légi szállítmányozással foglalkozó divíziója, a DHL Global Forwarding repterek mellett működteti speciális, gyógyászati készítmények átrakodására tervezett raktárait. Gyorsaságának és technológiai felkészültségének köszönhetően a cég piacvezetőnek számít ezen a területen is.
A hűtőraktárak alkalmasak 14 és 28 °C közötti, valamint 2 és 5 °C közötti tárolásra. Előbbi általában a gyógyszeripari termékek (például tabletták) raktározásához szükséges, utóbbi pedig olyan különleges küldemények átrakodásához, mint a vérkészítmények. A több fajta védőcsomagolás – fólia, climate box, illetve az aktív hűtőkonténer – lehetővé teszi, hogy a küldemények belső hőmérséklete akár órákon keresztül változatlan maradjon.


A cég kiemelten fontosnak tartja a küldemények biztonságát. Ezért az ügyfél mérőrendszere mellett saját nyomkövető rendszert szerel a küldeményekre, amely a küldemény pozíciója mellett folyamatosan ellenőrizni tudja annak érintetlenségét, hőmérsékletét is.


A DHL Global Forwarding a közeljövőben tervezi egy hasonló központ felépítését Nyugat-Ausztriában. A megnyitást követően a már működő bécsi bázis fokozottabban tudna koncentrálni a közép-kelet-európai régió kiszolgálására, míg az új raktár a nyugati térséget látná el.
K.Gy.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek