Együtt gyárt a Rába és a Volvo

2013. február 12., kedd, 19:56

Címkék: autóipar busz buszgyártás jármúipar jármű Rába rába futómű Rába-holding Volvo Volvo Bus Corporation

Stratégiai buszpiaci együttműködési megállapodást írt alá a svéd Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding Nyrt.

A megállapodást Stefan Guttman, a Volvo Bus Corporation európai üzletfejlesztésért felelős alelnöke és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója írta alá a Parlamentben.
A szerződő felek a Rába által gyártott termékek elsődlegessége mellett támogatják más magyarországi vállalatok termékeinek beépítését is, és ehhez kapcsolódóan kezdeményezik egy beszállítói kör fokozatos kiépítését, amelynek koordinálását a Rába látja el. A Rába jelenlegi infrastruktúráját továbbfejlesztve építi ki a szükséges gyártókapacitást.


A szerződések rögzítik, hogy a felek közös célja a teljes körű ellentételezés, azaz a Volvo az importbeszerzések teljes értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálja. Az ellentételezés nyomán új lehetőséghez jut a Rába csoport futómű üzletága, és tovább bővül a speciális járműgyártásban nagy hagyományokkal rendelkező jármű üzletág tevékenységi köre.
A Rába és a Volvo együttműködése több mint két évtizedre nyúlik vissza. A győri társaság futómű-komponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez.
A Magyar Buszgyártók Szövetség állásfoglalást juttatott el az MTI-hez a Rába és a Volvo Bus megállapodásáról. Kifogásolták, hogy „az előkészítésébe nem vonták be a jelenleg is termelő hazai gyártókat, beszállítókat és érdekképviseleteket”. Szerintük „a monopolhelyzetbe kerülő új, állami gyártó több ezer meglévő munkahelyet veszélyeztet”.

MTI

Buszgyártás itthon: Magyar elektromos busz

Svéd-magyar: A modern technológiák és az energiahatékonyság
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek