A versenyképesség megőrzése modern tisztítási megoldásokkal

Új tisztítási kihívások a parts2clean 2017 kiállításon

2017. július 31., hétfő, 06:00

Címkék: alkatrész tisztítás felület felülettechnika felülettisztítás gőzsugaras tisztítás ipari tisztítás lézeres tisztítás messe stuttgart parts2clean Stuttgart tisztítás tisztítástechnológia ultrahangos tisztítás

Van valami közös az autóiparban, az alkatrészgyártásban, az orvosi technológiában, a gépgyártásban, a légiiparban, a precíziós és mikrogyártásban, az optikai iparban, az elektronikában és a modern ipar számos más ágazatában: az alkatrészek tisztításának célja az, hogy az készen álljon a soron következő feldolgozási műveletekhez, illetve hogy biztosítsuk az adott komponens hosszú távú, problémamentes működését.

A megfelelően megtisztított alkatrész ennek megfelelően hozzáadott értékként bír az ipari gyártási folyamatban. Az olyan globális trendek, mint az elektromobilitás, a könnyűszerkezetes gyártás, a fenntarthatóság, az individualizációból eredő egyre kisebb szériák, valamint a globalizáció további térhódítása szerte a világon új kihívások elé állítják a vállalkozásokat. Ez alól az ipari alkatrészek és felületek tisztítására szakosodott cégek sem kapnak felmentést. Az új kihívásokkal kapcsolatos kérdéseket a 2017. október 24–26. között Stuttgartban megrendezendő következő parts2clean kiállítás veszi górcső alá.

„A kiállítók által bemutatott tisztítószerek gazdaságosan és hatékonyan vezetnek a konzisztens eredményekhez, ami lehetővé teszi, hogy a gyártók az ipari alkatrészek tisztaságára vonatkozó előírások mindegyikének meg tudjanak felelni – nemcsak most, hanem hosszú távon is – ismertette Olaf Daebler, a Deutsche Messe kiállításigazgatója. – Nagyon örülünk a komoly érdeklődésnek, és határozottan jó döntésnek bizonyult az őszi időpont visszaállítása.” Valóban: az idén már 15. alkalommal megrendezett ipari tisztítástechnológiai szakkiállításra március közepéig már több mint 150 kiállító regisztrált, közöttük a szektor szinte összes jelentős piaci szereplője és technológiai éllovasa.

A Stuttgartba ellátogatók mindent megtudhatnak az ipari alkatrészek és felületek tisztításának legújabb trendjeiről és high-tech megoldásairól. Ez magában foglalja a kezdetektől a könnyű adaptálhatóságra tervezett tisztítóberendezések bemutatását, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak a változó igényekhez. Ezekkel a gépekkel más-más folyamat alkalmazásával különböző alkatrészek tisztíthatók eltérő tisztasági előírásoknak megfelelve. A szintén bemutatásra kerülő, finom és ultrafinom tisztítási folyamatokra használt innovatív technológiákkal gyorsan és gazdaságosan érhető el a nagyon magas fokú tisztaság.  Az ipar magasan automatizált tisztítási folyamatok és az intelligens gyári környezetbe történő integrálhatóság iránti egyre növekvő igénye miatt a parts2clean intelligens automatizálási koncepciókat és adaptív tisztítási folyamatokat is bemutat majd. Ezek közé tartoznak azok a rendszerek, amelyek lehetővé teszik a kádak folyamatos felügyeletét, a tisztítószerek teljesen automata adagolását, a folyamatparaméterek folyamatos rögzítését és dokumentálását, valamint a tisztaság folyamatközi ellenőrzését is.

Know-how minden elképzelhető nézőpontból

„A kiállítás jelentőségét tovább növeli a három napos parts2clean Ipari Fórum, amely a legújabb trendek és innovációk felbecsülhetetlen információforrása lesz” – jelentette ki Daebler. Az iparból, a K+F világából és a tudományos intézetekből érkező meghívottak új fejlesztéseket helyeznek reflektorfénybe, a folyamat- és költségoptimalizálás, valamint a minőségbiztosítás legjobb módszereit ismertetik, ezenkívül gyakorlati példákat is megosztanak a közönséggel. Az előadások angol és német nyelven, szinkrontolmácsolással zajlanak majd.

Vezetett túrák – a leggyorsabb mód a tökéletes megoldás megtalálásához

A kiválasztott kiállítói standokra vezetett túrák segítségével a látogatók az iparialkatrész- és felülettisztítás számukra fontos területeire összpontosíthatnak, hatékonyan gyűjtve be a releváns információkat. A túrák a kiállítás ideje alatt kétszer indulnak angol és német nyelven.

www.parts2clean.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek