Versenyelőny automatizálással

Élelmiszeripari, műanyaggyártási és csomagolástechnikai megoldások az automatica 2018 kiállításon

2018. március 01., csütörtök, 06:00

Címkék: AUTOMATICA 2016 AUTOMATICA 2018 automatizálás ipari automatizálás ipari robot kollaboratív robot Messe München München promo robot robotika

2017 végén a VDMA hétről tizenegy százalékra növelte a német robotikára és automatizálásra vonatkozó növekedési előrejelzését. Az iparág nemzetközi szinten is virágzik. A világ vezető automatizálási gyártói 2018. június 19–22. között Münchenben mutatják majd be újításaikat. A többek között az élelmiszer- és műanyagipar, valamint a csomagolástechnika területeiről érkező látogatók szakértőkkel vitathatják majd meg az automatizálási lehetőségeket.

„Mind a megrendelésállomány, mind az értékesítési volumen jelentősen meghaladta várakozásainkat – jelentette ki Norbert Stein, a VDMA Robotics+Automation elnöke. – A német piac 2017-ben új rekordszintet ért el, és meghaladta a 14 milliárd eurós értéket.” Az automatizálási technológia fejlődése globális szinten is érezhető: a Nemzetközi Robotikai Szövetség szerint 2020-ig több mint 1,7 millió új ipari robot áll majd munkába világszerte, így a robotok száma meghaladja majd a hárommillió egységet.

Az automatizálási ipar átlag feletti növekedésének okai a domináns iparágakban gyártott termékváltozatok számának emelkedése, a nulla hiba stratégia elterjedése, valamint a költségnyomás. Ezeket a követelményeket csak magasabb fokú automatizálással, egyre hatékonyabb rendszerekkel és rugalmasabb eljárásokkal lehet elérni.

Az autóipar és a köré épült beszállítói kör évek óta az automatizálás és a robotrendszerek legfontosabb felhasználói közé tartozik. Ez a szegmens alkalmazza a leghatékonyabban az automatizált folyamatokat, de a nagyobb hatékonyság és költséghatékonyság érdekében sok más szektor is egyre intenzívebben használja a magasan automatizált megoldásokat. Ennek eredményeképpen a műanyaggyártás, az élelmiszeripar és a csomagolástechnika terén működő vállalatok egyre innovatívabb automatizálást alkalmaznak versenyhelyzetük javítása érdekében. Az úttörő autóiparhoz képest azonban az imént felsorolt három ágazatnak némi hátrányt kell ledolgoznia. Az automatica 2018 kiállításon az automatizálás teljes alkalmazási spektrumából számos intelligens rendszermegoldás mutatja majd be, hogy miként elégíthetők ki a modern termelőüzemek igényei.

Promo Kft.

A Messe München Hivatalos Magyarországi Képviselete

1013 Budapest, Döbrentei u. 8. I. emelet 1.

Tel.: 06-1/224-7764

messemunchen@promo.hu

www.munchenivasar.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek