Uniós támogatással fejleszt a fémszerkezetgyár

Fejleszti vállalkozását a táborfalvai Horacél Kft.

2014. április 15., kedd, 11:22

Címkék: fejlesztés fémszerkezet gyártás Horacél Kft. megmunkálás Új Széchenyi Terv

A táborfalvai fémszerkezeteket gyártó Horacél Kft. 248 millió forintot meghaladó beruházással fejleszti technológiáját, melyhez 87 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

 
A gazdasági társaság közleménye szerint olyan korszerű eszközöket állítottak termelésbe a pályázati támogatás segítségével, melyek a cég versenyképességét javították, valamint a legkorszerűbb eljárásokat tudják alkalmazni. A beruházás során a legmodernebb CNC-fúrót, megmunkálót és plazmavágót vásároltak.
 
A Horacél Kft. 1999-ben alakult. Fő tevékenysége a fémszerkezetek gyártása, melyben jelentős referenciákkal rendelkezik a hazai és az európai piacon is. A gazdasági társaság 2011. novemberben nyújtott be pályázatot, mely pozitív elbírálásban részesült. Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege 86,9 millió forint volt. A beruházást 2014. március végén fejezték be. A Horacél Kft. 2011-ben 995 millió forint nettó árbevételt ért el, amelyet 2012-ben 1,13 milliárd forintra tudott növelni. Az üzemi tevékenység eredménye ugyanebben az időszakban 56,9 millió forintról 191,4 millió forintra nőtt.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek