Újabb gyár épült Kecskeméten

A Johnson Controls megkezdte az autóülések gyártását új kecskeméti gyárában

2012. április 14., szombat, 09:21

Címkék: gyár Johnson Controls Kecskemét Mercedes munkahely

Az amerikai Johnson Controls vállalat autóülés összeszerelő üzemet épített Kecskeméten, ahol a Mercedes-Benz B osztályú autóihoz készítik az üléseket. A jelenleg 130 főt foglalkoztató üzemben további 70 munkahely létesül a második műszak beindításával.

Dallos Péter, a kecskeméti Johnson Controls gyár vezetője elmondta: büszkék arra, hogy támogathatják a Mercedes-Benz új személyautó gyárát Kecskeméten, és hogy megteremthették itt saját jelenlétüket. A vállalat közleménye szerint a gyártásban közvetlenül részt vevő munkavállalók valamennyien munkanélküliek voltak mielőtt a Johnson Controls-hoz csatlakoztak volna. A dolgozók munkába lépésük előtt a Kecskeméti Munkaügyi Központ és a Türr István Képző és Kutató Intézet oktatási programjának segítségével minden szükséges képességet megszereztek. A kecskeméti üzemben számos különböző típusú ülést gyártanak: sztenderd és sportüléseket, különböző színű, anyagú és speciális felszereléssel - például légzsákkal és ülésfűtéssel - ellátott üléseket.
 
Az egyesült államokbeli Johnson Controls 2007 óta van jelen Magyarországon. Kecskeméten kívül a társaságnak Mezőlakon és Móron fém ülésalkatrészeket gyártó üzemei találhatóak. 2010-ben a Johnson Controls felvásárolta a Seton Hungary pápai üzemét, amely bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő. A kecskeméti új üzemmel 2500 főre nőtt a vállalat magyarországi alkalmazottainak  száma. A Johnson Controls egy technológiai vállalat, amely több mint 150 országban van jelen, és 162 ezer főt foglalkoztat. A társaság egyebek mellett épületek energia- és működési hatékonyságának optimalizálásához szállít megoldásokat, gyárt ólomsavas autó-akkumulátorokat és továbbfejlesztett akkumulátorokat is hibrid és elektronikus járművekhez, valamint autóipari belső rendszereket. A Johnson Controls világviszonylatban vezető pozíciót tölt be az autóülések, gépkocsi tetőrendszerek, ajtóbevonatok, műszerfalak és elektronikai rendszerek terén. A cég világszerte 240 telephellyel rendelkeznek, ahol évente 50 millió autót látnak el különböző termékükkel.

(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek