Új kiszolgálórobotok a Panasonic robotikai termékpalettájában

A HS-G3 sorozat akár 200 kg maximális hasznos teherbírást biztosít

2013. december 17., kedd, 10:22

Címkék: hegesztéstechnika kiszolgálórobot lemezmegmunkálás megmunkálás Panasonic robotrendszerek robottechnika

A Panasonic Robot and Welding Systems Europe bejelentette a kiszolgálórobot-sorozatának forgalomba hozatalát.

A HS-G3 sorozat az alkalmazási lehetőségek újabb területét nyújtja a már meglévő robot-termékskálán belül. Akár 200 kg-os hasznos teherbírást és maximálisan 2,66 m-es hatósugarat biztosít. A HS-165 /-200 G3 jelentős előnyöket nyújt a munkadarab-kezelést igénylő termelésautomatizálási megoldások terén.
 
  A könnyűsúlyú vezérlőpanel LCD kijelzővel rendelkezik, amely igazodik
a hegesztőrobotok vezérlési módjához
 
Egy Panasonic hegesztőrobottal együtt alkalmazva a két robot mozgása teljesen összehangolható a harmonizáló funkció (Harmonizer Function) segítségével. Ez a tulajdonság biztosítja a munkadarabhoz viszonyított hegesztőpisztoly-pozíció automatikus fenntartását. A hegesztési helyzet beprogramozása olyan könnyű, akár egy rögzített munkadarab megmunkálása, elkerülve ezzel a speciális pozíciójú hegesztést.
 
A hegesztési helyzet beprogramozása olyan könnyű,
akár egy rögzített munkadarab megmunkálása
 
A programozás és kezelés a G3 vezérlővel és a könnyűsúlyú vezérlőpanellel történik, amelyek pontosan igazodnak a G3 Panasonic hegesztőrobotok vezérlési módjához. Ez a G3 vezérlő az előző G2 vezérlőnél hatszor gyorsabb főprocesszorral rendelkezik, amely biztosítja, hogy a gyorsítási és lassítási folyamatok 10 százalékkal gyorsabban mennek végbe, mint az előző modell esetében. A G3 vezérlőpanel tömege kevesebb, mint 1 kg, és fejlesztett LCD kijelzővel rendelkezik. Az új HS-G3 robotok további előnye, hogy rugalmasan alkalmazkodnak a különböző munkafolyamatokhoz.
 
A H5-G3 sorozat akár 200kg-os hasznos teherbírást is bizosít
 
Az új Panasonic kiszolgálórobotok lehetővé teszik a munkadarabok automatikus betöltését és kivételét, elősegítve a gyorsabb és költséghatékonyabb termelés megvalósítását. A Panasonic ezzel a hegesztő- és kiszolgálórobotok átfogó termékpalettáját nyújtja. A termelőrendszerek és automatizált gyártósorok felszerelhetők az innovatív TAWERS hegesztéstechnológiával és a Panasonic kiszolgálórobotokkal, csupán egyetlen vezérlőtípust használva az összes alkalmazáshoz.
 
www.panasonicrobotics.eu
robots@eu.panasonic.com
A cikk megjelent a Techmonitor magazin 2013. novemberi számában.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek