Ritkaságszámba menő beruházás Magyarországon

Bevonattechnikai központ létesült Százhalombattán

2013. április 01., hétfő, 10:09

Címkék: csiszolás daruzott teremfestő felülettechnika festőkamra ipari bevonatok k+f Ostorházi Bevonattechnikai Kft. Pétercsák László porfestés Százhalombatta szemcseszórás

Új bevonattechnikai centrum nyílt március 29-én a százhalombattai ipari parkban. Az Ostorházi Kft. közel 500 millió forintos fejlesztése révén festőüzem, kutató- és fejlesztőközpont, valamint iroda és raktár létesült.

Pétercsák László, a társaság marketingvezetőj elmondta: a tervek szerint a centrum az új munkahelyek teremtése mellett komoly szerepet fog betölteni a kutatás-fejlesztés, valamint a festéshez kapcsolódó technológiai folyamatszervezés területén is.

 

Alapkőletétel

A 2300 négyzetméteres alapterületű épület bevonattechnikai üzemcsarnokában festőkamrák, szemcseszóró és csiszoló kamra, porfestő gépsor, daruzott teremfestő, valamint a kutatás-fejlesztési részleg műhelyei, illetve a raktár kapott helyet, az emeleten irodák és öltözők létesültek. "A nagyon korszerű épület és gépészeti berendezések lehetővé teszik, hogy a legkisebb repülőgépcsavartól a 40 méteres csővezetékig az igényelt bevonattal lehessen ellátni a terméket, az egyszerű korrózióvédelemtől egészen a legspeciálisabb, élelmiszer-engedélyes ivóvízcső belső festéséig" – említett példát a cég munkatársa.

 

Látványterv

Az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. a beruházáshoz telephelyfejlesztésre 95 millió, eszközbeszerzésre 36 millió, kutatás-fejlesztésre pedig 22 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terven keretében. A munkálatok 2011 márciusában kezdődtek. Pétercsák László kiemelte: az 1991-ben alapított cég célja, hogy Magyarország vezető bevonattechnikai vállalatává váljon. A társaság éves árbevétele 300 és 500 millió forint között van, az Ostorházi Kft.-nél jelenleg negyven ember dolgozik, de a létszám a teljes üzemi kihasználáskor várhatóan 80 főre emelkedik – közölte

(MTI/www.bevonattechnika.hu)

 

Még több cikk a felülettechnikáról:

Így fest most az autóipar


 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek