Pontosan adagolt előnyök

A Nordson EFD PICO xMOD cserélhető/moduláris adagolószelep növeli a termelékenységet és csökkenti a költségeket

2013. november 04., hétfő, 12:57

Címkék: Nordson EFD Pico xMOD precíziós folyadékadagolás szeleprendszer

A Nordson vállalat egyik ágazata, a Nordson EFD, bemutatja a PICO xMOD szelepet, amely egy új, izgalmas, teljes mértékben cserélhető és moduláris koncepció a szerelési folyadékok nemérintkezőtűs és érintkezőtűs adagolásában.

 
A Nordson EFD PICO xMOD szeleprendszer csúcstechnológiás, robusztus és tartós piezoelektromos működtetésű technológiával rendelkezik, az akár 500 ciklus/másodperces sebességen történő folyamatos működés érdekében. A PICO xMOD nagy gyártási sebesség mellett akár 0,5 nanoliteres adagokat is képes kijuttatni kivételes pontossággal és magas szintű folyamatirányítással. A nem érintkező jet szelepek lehetővé teszik, hogy a nehezen hozzáférhető helyekre, az egyenlőtlen felszínű vagy érzékeny anyagokra is folyadékot tudjon adagolni az elektronikai, járműgyártási, élettudományi, napelemgyártási és egy sor egyéb ipari adagolási alkalmazás során. 
 

A modularitás előnyei 

Az xMOD szelep mind az öt fő alkatrésze – a piezoelektromos aktuátor (PA), a szelepülés (VS), a folyadéktartály (FB), a patrongolyó/nyél szerelvény (CR) és a fűtőkészlet (HS) teljes mértékben kicserélhető, könnyedén összeszerelhető minden egyes speciális alkalmazáshoz, és gyorsan szétszerelhető az egyszerű tisztítás, javítás vagy karbantartás céljából. Minden alkatrész másodperceken belül eltávolítható és kicserélhető, megszüntetve ezáltal a termelési folyamat leállását, valamint jelentősen megnövelve a termelékenységet.
 
PICO xMOD – pontos és nagyon gyors
 
– Az új PICO xMOD az egyetlen, amely lehetővé teszi a szelepülés szerelvény segédeszköz nélküli kioldását és beszerelését – magyarázta Claude Bergeron, a Nordson EFD termékvonal-menedzsere. – A folyadékkal érintkező alkatrészek megbízhatóan és gyorsan cserélhetők és szervizelhetők. Amennyiben egy alkatrész meghibásodik, csak ezt az alkatrészt kell kicserélni, így nem szükéges költeni a teljes új szelepszerelvényre. Az, hogy az egyik xMOD alkatrészt egy másikra lehet cserélni, lehetővé teszi a gyártó számára, hogy váltson a különböző alkalmazások és folyadékok között, rugalmasságot biztosít, jelentősen lecsökkenti a termelésből kieső időt, valamint időt és pénzt takarít meg – fejtette ki Claude Bergeron. Minden EFD PICO xMOD alkatrészt egyenként lehet kiválasztani és hozzáilleszteni a megfelelő folyadékhoz és alkalmazáshoz. Az összes alkatrész úgy készült, hogy egy olyan teljes integrált rendszerként működjön, amely kivételesen gyors és pontos adagolási mennyiségeket biztosít folyadékok széles skálája számára. 

Példák a PICO xMOD adagolószelep ipari alkalmazásaira 

Vezeték nélküli berendezések és kijelzők UV fényre megkötő ragasztóanyagok kötési céllal (kamera modulok, billentyűzetek, mikrohangszórók, touchpadek és a kijelzők szélének tömítése) védőkezelési célú hidrofób folyadékok COG (chip on glass) és TAB tömítés. 

Elektronika

  • UV fényre megkötő ragasztóanyagok a mobiltelefon hangszórómembránján fluxok és alakkövető bevonatok. 

Élettudományok/orvosi eszközök

  • Ragasztóanyagok a tűk foglalatba történő megkötéséhez az eldobható orvosi eszközök alkatrészeinek megkötése. 

Járműipar

  • Olaj és zsír adagolása az elektromos csatlakozókhoz, fogaskerekekhez és egyéb apró alkatrészekhez az alkatrészek tintával történő megjelölése és színkódolása a gépkocsi elektronikai alkatrészeinek megkötése UV fényre szilárduló ragasztóanyaggal.
 
A Nordson EFD PICO xMOD ugyanazokat a precíziós és kiváló minőségű alkatrészeket használja, mint a gyártó összes PICO szelepe, ugyanazt a magas színvonalat biztosítja az adagolás megismételhetőségét és pontosságát illetően, miközben a moduláris cserélhetőség számtalan előnyével is rendelkezik. A PICO xMOD szelep az idei Productronica szakvásáron (München, november 12-15.) is megismerhető. 
 

Tapasztalat és szakértelem

A Nordson EFD precíziós folyadékadagolási rendszereket tervez és gyárt asztali összeszerelési folyamatokhoz és automatikus gyártósorokhoz. Azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a gyártók azonos mennyiségű ragasztóanyagot, kenőanyagot vagy egyéb összeszerelési folyadékot adagoljanak ki mindenkor és minden alkatrészre, az EFD adagolórendszerei az iparágak széles körében nyújtanak segítséget a vállalatoknak a termelékenység növelésében, a minőség fejlesztésében és a gyártási költségeik csökkentésében. A további folyadékmenedzsment lehetőségek közé tartoznak a kiváló minőségű fecskendőhengerek és patronok az egy- és két komponensből álló anyagok csomagolásához, valamint a fittingek és a csatlakozók, amelyek a folyadékok irányítására szolgálnak az orvosi, a biofarmakológiai és ipari környezetekben. A vállalat vezető szerepet játszik az elektronikai iparban az adagolási és nyomtatási alkalmazásokhoz szükséges speciális forrasztópaszták előállítása területén is. A Nordson társaság precíziós folyadékadagoláshoz szükséges technikai megoldásokat biztosít a vásárlói sikereinek elősegítése érdekében. A vállalat a ragasztóanyagok, bevonatok, tömítőanyagok, bioanyagok és egyéb anyagok adagolásához, a folyadékok kezeléséhez, teszteléséhez és szemrevételezéséhez, UV fényre történő megszilárdításhoz, valamint plazmával történő felszínkezeléshez használható differenciált termékeket, rendszereket épít, gyárt és értékesít, amit az alkalmazások területén meglévő szakértelem, illetve közvetlen globális értékesítés és szerviz támogat. A Nordson számos vásárlói fogyóeszköz-, tartós fogyasztási cikk- és technológiai végső piacot szolgál ki, ideértve a csomagolást, a nemszőtt anyagból álló termékeket, az elektronikát, a készülékeket, az energiát, a szállítást, az építést, az általános termékösszeszerelést és a díszítést. A vállalat, amely 1954-ben jött létre, a székhelye pedig Ohióban, Westlake-ben található, több mint 30 országban működik és rendelkezik támogató irodával.
 
www.efd-inc.com/Intl/HU/
+36 (52) 536-444
hungary@nordsonefd.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek