Ügyféltájékoztató körúton az Új Széchenyi Terv

Felgyorsítanák a pályázati pénzek kifizetését

2012. április 19., csütörtök, 22:34

Címkék: MAG Zrt. Új Széchenyi Terv

Megyei ügyféltájékoztató napokat indít az Új Széchenyi Terv (ÚSzT) kifizetéseinek gyorsításáról április 19-től a MAG Zrt. Az információs napok célja, hogy átláthatóbbá és érthetőbbé tegyék a pályázatkezelési folyamatot az ügyfelek számára.

Az ÚSzT keretében meghirdetett pályázatok eljárásrendje egyszerűbb, mivel kevesebb adminisztrációval, gyorsabb elbírálási és kifizetési határidőkkel is képes forrást helyezni a magyar gazdaságba. A bevezetett új eljárásrendek hatékonyságát bizonyítja, hogy átlagosan 60 napról 45 napra csökkent a kifizetés maximális ideje. A pályázók számára ezzel tervezhetőbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá vált a pályázati rendszer – tájékoztatta a MAG Zrt. az MTI-t április 19-én.

Az uniós források teljes körű lehívásának elengedhetetlen feltétele, hogy a támogatásban részesülő projektek a szabályoknak megfelelően valósuljanak meg. A benyújtott elszámolások nagy része a tapasztalatok szerint hiánypótlásra szorul, ez jelentős kapacitásokat köt le és lassítja a kifizetéseket, ezért fontos, hogy az elszámolások hiánytalanul kerüljenek benyújtásra – hangsúlyozza a MAG Zrt.

Az elektronikus pályáztatás bevezetése mellett több elektronikus alkalmazás segíti a gyorsabb ügyintézést, naprakész tájékoztatást. Az intézményi fejlesztések és gyorsítások mellett - a kifizetések felgyorsítása érdekében – nagyon fontos a kedvezményezettek aktivitásának erősítése a pályázatgondozás terén, a lehetőségek bemutatása. A MAG Zrt. rendezvénysorozata részletes áttekintést ad az elszámolás formai, technikai és szakmai elvárásairól, az esetleges szerződésmódosítás menetéről, és lehetőséget biztosít, előzetes igényfelmérés alapján, egyéni konzultációra is – ismerteti a közlemény.

A rendezvény ingyenes, az ügyfelektől azonban előzetes regisztrációt kér a társaság. A rendezvényekről bővebb információ a MAG Zrt. honlapján, a www.magzrt.hu oldalon érhető el.

MTI

 

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek