Gerald a rengetegben

2013. március 29., péntek, 10:56

Címkék: fafeldolgozó faipar Holzindustrie Schweighofer

Székelyföldön épít 150 millió eurós beruházással fafeldolgozógyárat az osztrák Holzindustrie Schweighofer - jelentette be Gerald Schweighofer, a cég tulajdonosa Sepsiszentgyörgyön.

A Mediafax és az Agerpres hírügynökség jelentése szerint az osztrák cég képviselői sajtótájékoztatójukon elmondták, a Kovászna megyei Réty községbe 50 hektáros területre tervezett fafeldolgozó üzem 650 személynek ad majd közvetlenül munkát, közvetve pedig további 2000 munkahelyet generál a térségben.
A befektetők szándéka szerint az üzem 2014-ben kezd működni, és évente 800 ezer köbméter fát dolgoz fel. A megtermelt faanyagot elsősorban az ázsiai piacra szánják. Ennek elszállítását vasúton tervezik.
A székelyföldi beruházás fontosságát jelzi, hogy a csütörtöki sajtótájékoztatón részt vett Mircea Dusa védelmi miniszter, a kormány székelyföldi származású tagja, és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke is. 
Gerald Schweighofer elmondta, azt követően határozott a székelyföldi beruházásról, hogy Olosz Gergely Kovászna megyei szenátortól a fafeldolgozás helyi hagyományairól értesült.
A rétyi lesz az osztrák befektető ötödik romániai gyára. A cég szászsebesi (Sebes) radauti, sireti és comanesti gyárában mintegy 2500 személyt foglalkoztat. A Holzindustrie Schweighofer eddig 300 millió eurót fektetett be Romániában, éves forgalma 300 millió euró.

MTI
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek