Átcsoportosították a forrásokat a Közép-Magyarországi Operatív Programban

2012. július 23., hétfő, 08:14

Címkék: KMOP Kombinált Mikrohitel Program Közép-Magyarországi Operatív Program Nemzeti Fejlesztési Ügynökség NFÜ

A kormány július 10-i határidővel lezárta a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) 2011–2013. évi akciótervében szereplő Komplex vállalati technológia fejlesztés kombinált hitelgaranciával című konstrukcióját, és az ott felszabaduló 550 millió forintot még ebben az évben felhasználhatóvá tette.

A kormány határozata szerint ezzel és az egyéb átcsoportosítással a vállalati technológia fejlesztésre 1,44 milliárd forinttal több, 13,19 milliárd forint fordítható, a mikrofinanszírozó szervezetek és hitelintézetek, valamint pénzügyi vállalkozások részvételével zajló hitelprogram pedig 1,99 milliárd forinttal, 30,64 milliárd forintra bővül.
Az MTI érdeklődésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közölte: a 2007-2013-as programozási időszak végéhez közeledve kiemelt jelentőségű, hogy a rendelkezésre álló uniós forrásokat 100 százalékban lekössék, és elkerüljék a forrásvesztést.
A Közép-Magyarországi Operatív Program 1. prioritásának, a tudásalapú gazdaság innováció- és vállalkozásorientált fejlesztése című felhívásnak a forráskeretét még nem kötötték le teljes egészében, néhány meghirdetett, illetve meghirdetni tervezett pályázati konstrukcióban számottevő lekötetlen forrás van, miközben a forráshiányos "Mikrovállalkozások fejlesztése" és a hozzá kapcsolódó "Kombinált Mikrohitel Program" című pályázati felhívásra benyújtott támogatási igények jelentősen meghaladják a konstrukció forráskeretét. Az átcsoportosítással biztosítottá válik a prioritás teljes forráskeretének lekötése, a beadott pályázói igények kielégítése - közölte az NFÜ.

 

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek