Ötszáz új munkahelyet teremtett itthon a német vállalat

Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport

2013. november 25., hétfő, 05:53

Címkék: automatizálás energia eredmény evopro Magyarország Martin A. Dale orvostechnika siemens város

Stabil üzleti évet zárt a magyarországi Siemens-csoport. A vállalat jelentős megbízásokat teljesített mindegyik szektorában, stratégiai megállapodást kötött a kormányzattal, és a mélyebb hazai gazdasági integráció mellett tovább növelte szerepét az oktatási rendszerben. A cégcsoport pénzügyi eredményeiről november 20-án számolt be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tavalyi évvel azonos (mindössze 1 százalékkal csökkenő) rendelésállomány és árbevétel jellemezte a magyarországi Siemens-csoport szeptember 30-án zárult 2013-as üzleti évét. Az új megrendelések értéke 295,6 millió eurót, az árbevétel 307,6 millió eurót tett ki. Dale A. Martin elnök-vezérigazgató a elmondta, az elmúlt év során a cég mind a négy szektora komoly megbízásokat teljesített.

Ipari szektor

Az Ipar szektor harmadik éve vesz részt a kecskeméti Mercedes gyár termelésében, és szerepe volt az új típus gyártásának elindításában is. A termékbevezetések miatt is kiemelt szerepet kap a partnerek oktatása és képzése, illetve az elmúlt gazdasági év eredménye az is, hogy a  Sie-mens termékeit választotta a Vegyészeti Mérő Rendszer kiépítéséhez a Paksi Atomerőmű.

Város és infrastruktúra

Az Infrastruktúra és Városok szektor sikeresen zárta a Budapesti Forgalomirányítási Központ korszerűsítését, folytatja a Kelenföld-Székesfehérvár és Óbuda-Piliscsaba vasútvonalak biztosí-tóberendezésekkel való felszerelését. Elindultak a fővárosi  1-es és 3-as villamosvonal rekonst-rukciójának elektromos munkálatai és befejező szakaszukhoz érkeztek a 2-es és 4-es metróvo-nallal kapcsolatos Siemens feladatok.

Energia

Az Energia szektor 2038-ig meghosszabbította a Gönyűi Erőmű karbantartási szerződését, va-lamint sikerrel zajlott a Lőrinci erőmű gázturbinájának nagyrevíziója is. Idén több mint 200 főre bővült a világszerte gáz- és szélturbinákat üzembe helyező, Magyarországon alkalmazott mun-katársak száma.

Egészségügy

Európai színvonalú MR technológiára épülő molekuláris kutató központ épül Siemens berende-zésekkel a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában, a miskolci BAZ megyei kórházban pedig ugrásszerűen javulhat a diagnosztikai ellátás az Egészségügyi szektor által szállított ter-mékeknek köszönhetően.

Simens-gyárak

Bővítették rendelésállományukat a Siemens magyarországi gyáregységei is.A gáz- és gőzturbina alkatrészeket gyártó Késmárk utcai üzem több mint 200 millió forintos be-ruházással több termékkel is bővítette portfólióját, a gáz- és különösen a gőzturbinalapát-gyártásnak köszönhetően pedig magas kihasználtsággal folyik a termelés.
Az olajos- és száraz transzformátorokat gyártó II. Rákócz Ferenc úti telephelyünk megerősítette első számú beszállítói pozícióját Németország egyik legnagyobb áramszolgáltatójánál és új ügyfélként pedig dél- és kelet-európai szolgáltatók számára szállít olajos transzformátorokat.

Szakemberek az eredmények mögött

A jól képzett szakemberállományt a Siemens hosszú távon is fontosnak tartja. Ezért a meglévő együttműködéseken túl három felsőoktatási intézménnyel, a Budapesti Műszaki és Közgazda-ságtudományi Egyetemmel, a veszprémi Pannon Egyetemmel és a gödöllői Szent István Egye-temmel kötött hosszú távú partneri megállapodást. Növelte szerepét a hazai duális képzésben is: a tavaly indult hegesztő szakot idén ipari gépész szakkal, jövőre mechatronikai képzéssel bővíti a vállalat, Gizella úti telephelyének átépítésével pedig egy új, 130 fős képzési centrumot hoz létre a diákok számára.

Munkahelyteremtés

Az elmúlt három évben több mint 500 új munkahelyet teremtett a Siemens Magyarországon és komoly k+f bázist épített. Jelenleg az ország vezető szoftverházának tartott evosoft Hungary Kft. mintegy 500 fős fejlesztőmérnök csapata mellett a Siemens Zrt. saját, közel 60 fős k+f részlege dolgozik termék- és szoftverfejlesztéseken. "A Siemens Magyarországon nem csak beruház, hanem be is fektet. Elsősorban a technológiai fejlődésbe és a versenyképes szaktudásba, hiszen vállalatunk megbízható partnerként hosszú távon elkötelezett az ország gazda-ságának erősítésében” – jegyezte meg Dale A. Martin.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek