Örökmozgó szalagok

A Flexco megfelelő szállítószalag-kapocsrendszerrel biztosítja a berendezések folyamatos készenléti állapotát

2014. április 27., vasárnap, 16:28

Címkék: Alligator Ready Set flexco logimat 2014 szállítószalag

A Flexco Europe GmbH különböző típusú szállítószalag-apocsrendszereinek segítségével jelentősen megnövelhető a mosodákban, szűrőpréseknél, élelmiszerfeldolgozásban vagy könnyű logisztikai alkalmazásoknál használt szállítószalagok élettartama. A megfelelő szerelőrendszerek, mint például a hordozható Novitool Aero Prés segítségével rendkívül gyors készenléti állapot érhető el. Így a karbantartáshoz és állagmegőrzéshez szükséges állásidő minimálisra csökkenthető.

 
A szállítószalagok mechanikusan vagy végtelenítve kapcsolhatók össze. A végtelenített összekapcsolás esetében a szállítószalag két végét egymáshoz vulkanizálják. Ez a kötés zajmentes üzemeltetést biztosít, kimagaslóan stabil és tartós működés mellett. A végtelenítési művelet mindeddig igen körülményes módon történt, nagy és nehezen kezelhető, vízhűtéses présberendezések segítségével, hosszú ideig tartó eljárással. A Flexco a hordozható léghűtéses Novitool Aero Prés által egy hatékony megoldást nyújt ennek kiküszöbölésére. Segítségével a szalagok percek alatt összeilleszthetők. Modelltől függően a prés segítségével akár 1500 milliméter széles, PVC-ből vagy poliuretánból készült hőre lágyuló szalagok illeszthetők össze. A szükséges préserő- és hőmérsékletparaméterek könnyen beállíthatók a felhasználó által. A tulajdonképpeni összeillesztési folyamat automatikusan zajlik. A hőhatás és nyomás megfelelő aránya révén a szalagok optimálisan vulkanizálhatóak. 
 
Az Alligator Ready Set kapcsos kötőelemek különösen tartósak
és ellenállók az elhasználódással szemben. Egy felső és egy alsó részből állnak,
melyek közé a szállítószalag végei kerülnek beszorításra.
 
A Flexco mechanikus kapocselemei, például az Anker kötőelemek és dróthorgok vagy az Alligator Ready Set még könnyebben telepíthetők. A művelethez kevés szerszámra van szükség, a kapocselemek pedig gyorsan és könnyen cserélhetők. Az Anker szállítószalag- kapocselemek gazdaságosak és hosszú élettartamúak. Lapos profiljuk által akár 25 milliméteres görgőkre is ráhelyezhetőek. Sávokban rendezhetőek el, és vagy papírfoglalat, vagy keresztirányú drót tartja azokat pozícióban. A szerszám kisméretű és kézhezálló. A meghibásodott kötés percek alatt kijavítható. Az Alligator Ready Set kötőelem a szalagot és kötőelemet illeszti össze, stabil kötést biztosítva. A művelethez elég egy kalapács és egy kis célszerszám, opcionálisan azonban professzionális szerszámok is rendelkezésre állnak. Ez a megoldás 1,5–6,4 milliméter vastagságú szalagok számára megfelelő, a dobátmérő legalább 50 milliméter legyen.
A Flexco Novitool Aero Prése egy hordozható, léghűtéses prés a végtelenített szalagok telepítéséhez. Jelentősen könnyebben kezelhető és gyorsabb megoldás, mint a hagyományos, vízhűtéses prések
 
A szalagacélból készült Anker kapocselemek csúszó szállítórendszereken, például válogatószalagokon is bevethetők. Az akár négysíkú élelrendezés következtében az összeillesztési tartósság 50 százalékkal is megnövelhető. Az összes horog egymással összekapcsolódik, nagyobb nyomóerőket képesek elnyelni, és csökkentik a kötések egyenetlenségeit. Alacsonyabb szalagfeszültség esetén a Flexco műanyag kapocsrendszereket is kínál. A műanyag kapocselemeket hordozható speciális szerszámmal illesztik a szállítószalag végeire és kapcsolják hozzá végezetül egy csatlakozórúddal. A második változat, az Anker spirális varrat egy nemfémes és különösen lapos kapocsrendszer, amely a Novitool Aero Prés segítségével is megmunkálható. Szerelési módtól függően ez a megoldás alkalmas lehet legalább 12,5 milliméteres dobátmérőjű berendezésekhez és legfeljebb 5 milliméter vastagságú szállítószalagokhoz.
 
www.flexco.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek