Online képzés adatközpont fejlesztőknek

A Schneider Electric Energy University online adatközponti képzést kínál

2014. február 17., hétfő, 08:48

Címkék: adatközpont Energy University képzés Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette a Data Center Certified Associate (DCCA) online tanúsítvány programot, mely egy piacvezető és szállítósemleges, speciálisan az energiamenedzsment szektor számára fejlesztett oktatási eszköz.

 
Az Energy University által elérhető online képzés aktuális iparági trendekkel és gyakorlatokkal ismerteti meg az adatközpontokkal foglalkozó szakembereket, amelyek segítségével fejleszthetik szakmai tudásukat.
A DCCA képzés olyan, a fizikai adatközpontok tervezésével vagy fejlesztésével kapcsolatos kérdésekben biztosít alapvető ismereteket, mint az energiaellátás, a hűtés, a rack-szekrények, a kábelezés, a tűzvédelem, a felügyelet, vagy a fizikai biztonság. A kurzus keretében a felhasználók teljesítik a DCCA-vizsgára való felkészüléshez szükséges tanulmányi és tanfolyami követelményeket. A program 14 tárgyból áll, amelyek mindegyike kevesebb, mint egy óra alatt teljesíthető. A tanfolyam elvégzését követően a korábban csak egy fizikai vizsgaközpontban letehető vizsgát most már egyszerűen, Energy University felhasználói fiókjuk segítségével teljesíthetik a hallgatók. A nemzetközileg elfogadott minősítés irányadóként is szolgál az egyes szakemberek adatközpont-tervezéssel, -építéssel és -üzemeltetéssel kapcsolatos alapvető tudásának meghatározásában. 
 
„Globális szinten meghatározó igény mutatkozik a jól képzett, adatközpontokkal foglalkozó szakemberekre; az iparágban a növekedés, infrastruktúra és felügyelet terén jelentkező kihívások pedig növelik a tanúsítvány jelentőségét. Az Energy University az adatközpontok és az energiamenedzsment területén, illetve hasonló iparágakban dolgozó szakemberek számára biztosított minősítési rendszerrel intelligens és kényelmes módon fejleszti a képzettséget és javítja a munkahelyi teljesítményt” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.
A teljes oktatási projektben, amely a Data Center University létrehozásával indult, 2006 óta több mint 165 országban érhetők el a tanfolyamok, 13 nyelven. Az Energy University jelenleg 350 ezernél is több felhasználót számlál globális szinten, akik eddig együttesen több mint 500 ezer kurzuson vettek részt. A megszerzett minősítést 22 globális iparági szervezet elismeri.
 
A DCCA tanúsítvány a második olyan minősítő vizsga, amely elérhető online az Energy University keretein belül. 2012 októberében az Energy University az Institute of Energy Professionals (IEP) intézet közreműködésével elindította a Professional Energy Manager (PEM) vizsgát, amely az egyik legelismertebb minősítésnek számít az energiamenedzsment terén. A kezdetek óta 26 ország több mint 60 szakembere szerezte meg az oklevelet.
Az Energy University kiegészítő kurzusai mindenki számára segítséget nyújtanak, aki az energiafelhasználást érintő tevékenységekkel kapcsolatos döntéshozatalban, felügyeletben, tervezésben, kialakításban vagy építésben vesz részt. A Schneider Electric Energy University programjáról bővebben az alábbi oldalon tájékozódhat: www.MyEnergyUniversity.com
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek