Nyílt Napot tartott a Nyomdaker Kft.

2019. október 31., csütörtök, 12:08

Címkék: 3D nyomtatás asztali 3d nyomtató digitális nyomdagép digitális nyomtatás nyílt nap nyomdaipar Nyomdaker nyomtatás

2019. október 30-án UV- és oldószeres nyomtató-vágógépek, valamint síkágyas és tárgynyomtatók bemutatója várta Nyomdaker Kft. központjában ellátogató érdeklődőket.

A rendezvényre mintegy 100 ügyfél látogatott el a professzionális nyomtatástechnika világából. Közülük többen új belépőnek számítanak a nyomtatástechnika terén, vagy csak tájékozódni szeretnének a legújabb fejlesztésekről, de mindig akadnak olyan látogatók is, akik csak egy végső megerősítésre várnak a beruházási döntés meghozatalához. A Nyílt Napok mindhárom csoport számára hasznos programnak bizonyulnak. A kiállított gépeket feltüntetetett – a listaárakhoz képest 25-50 százalékos árengedményt jelentő – akciós árak csak a Nyílt Nap idejére vonatkoztak, amivel a látogatók jellemzően élnek is.

„Minden évben több Nyílt Napot tartunk, amelyek olykor egy-egy speciális témakör – például az ipari nyomtatási technológiák – köré csoportosulnak – mondta el Kárpáti György Kolos markerint vezető. – Az október 30-án tartott Nyílt Nap általános célú volt, vagyis főleg a reklámdekorációs célú nyomtató berendezések kerülnek górcső alá.” A most bemutatott Mimaki JF200-2513 síkágya, vákuumasztalos UV-LED nyomtató maximális nyomtatási felülete 250 × 130 cm, a festéket pedig UV-fénnyel stabilizálja. A gépcsalád legkisebb tagja az UJF-3042 tárgynyomtató, amit többek között ipari kezelőfelületek jelöléstechnikájára használnak – hétköznapibb alkalmazási területe pedig például a reklámtárgyak nyomtatása. Sok érdeklődő vonzott a Sindoh 3DWOX1 huzalos technológiát használó asztali 3D nyomtató is.

Az októberi Nyílt Nap egyik slágertermékének mégis az UCJV300-160 UV-LED nyomtató-vágógép bizonyult, aminél a tekercsek nyomtatása sor nem kell kivárni az oldószeres nyomtatás során elengedhetetlen száradási időt. A nyomtató-vágó kombigép esetében a termék már teljesen száraz állapotban, utómunkára készen jön ki a berendezésből.

„Nálunk egyelőre nem érződik az autóiparra jellemző a lassulás – tette hozzá a marketing vezető. – Egyrészt választási időszakon vagyunk, amikor a politikai szereplők beszállítói jellemezően gépparkot bővítenek – igaz, hogy a választásokhoz kötődő megrendelések egyetlen időszakra szólnak, de nagy volument jelentenek, ezért a tendert megnyerő cégek gépet is vásárolnak a munkához. Másrészt október végén a karácsonyi készülődés is javában zajlik és a gyártócégek már csak biztonsági okokból is kapacitást bővítenek. Arra számítunk, hogy a romló gazdasági feltételek 2020-ban már a mi piacunkat is elérik.”

Molnár László

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek