Növelhető a vizsgálati pontosság

Új vonalkamera széria a Keyence-től

2014. február 19., szerda, 10:32

Címkék: automatizálás ipari kamera KEYENCE LED szenzortechnika vonalkamera XG-8000

XG-8000 szériájával a Keyence olyan vonalkamerát dobott piacra, amely könnyebben programozható, mint a gyártó korábban elérhető modelljei.

 
Bizonyos alkalmazások esetében a vonalkamera használata számos előnnyel jár. Például sokkal nagyobb (akár 67 megapixeles) képet hozhatunk létre, mint mátrix kamera használatával, így a vizsgálati pontosság is jelentősen növekszik.
 
Az XG-8000 széria egyszerűen üzembe helyezhető
 
További előny, hogy nem az egész kép területét, hanem csak egy vonalat kell megvilágítani (mivel a kamera csak egy vonalat lát és ezekből építi fel a képet), így a megvilágítás is egyenletesebb lehet. Végül, de nem utolsósorban ezzel a technológiával lehetővé válik hengeres felületek torzításmentes leképezése, így például szitanyomás ellenőrzéséhez vagy éppen megmunkált fémfelületek vizsgálatához.
 

Egyszerűen kezelhető és gyorsan munkára fogható

Az XG-8000 széria egyszerűen üzembe helyezhető, felhasználóbarát kezelői felülete könnyen követhető. Az optikai tengely-koherencia azonnal ellenőrizhető a kapott fényintenzitást és az élességet kijelző LED-eknek köszönhetően. Csatlakoztatás és a képrögzítés feltételeinek beállítása után a kamera azonnal készen áll a képek rögzítésére. Csak be kell állítani az expozíciós időt és az érzékenységet, végezetül pedig a kép a referenciaként megjelenő hullámalak intenzitásának változtatásával javítható. 
 
  
Az XG-8000 széria használatával nagyméretű és/vagy hengeres elemek vizsgálata is lehetséges

Több nehézséget is kiküszöböl 

Az XG-8000 széria esetében a vonalkamerák és a mátrixkamerák ugyanahhoz a vezérlőhöz csatlakoztathatók, ami lehetővé teszi a két technológia egy rendszerben való, költséghatékony kombinálását. Ezen kívül megszűnhetnek a különböző gyártóktól származó eszközök közötti kompatibilitási gondok is. A kompakt, ám rendkívül érzékeny CMOS szenzornak köszönhetően az XG-8000 széria a legkisebb vonalkamerák egyike. Ezen túlmenően, a minimális működési távolság körülbelül az ötödére csökkent a hagyományos rendszerekhez képest. A kamera eddig „megközelíthetetlennek” vélt pontokon is felszerelhető. 
 

Ami közismert, és amit csak kevesen tudnak 

Az XG-8000 széria 16 mátrixkamerát és 3 vonalkamerát sorakoztat fel, ezenkívül számos vonalspecifikus világítás is rendelkezésre áll. Az automatikus vakuzás lehetősége a LED-ek élettartamát a folyamatos világításhoz képest akár tízszeresére növeli. Bár ez ismert módszer, komplexitása miatt mégis ritkán alkalmazzák. Az XG-8000 széria rendelkezik a Keyence képfeldolgozó rendszerek valamennyi előnyével, a feldolgozási sebesség és a pontosság tehát magas szintű. Az XG-8000 széria 8192 x 8192 (vagy 4096 x 16 384) pixel képfelbontást garantál. A vonalkamerák kevésbé ismert funkciókkal is rendelkeznek: 
  • A háttérkülönbségek autokorrekciója: beépített hardveres szűrés a nem homogén megvilágítások kiegyenlítéséhez vagy két képanyag eltérő fényintenzitásának kompenzálásához, állandó megvilágítási szint elérése céljából. 
  • „Stain” funkció: ott, ahol felület, alak, intenzitási szint, méret vagy egyéb kritériumok alapján osztályozhatók a talált hibák. Ez az innovatív algoritmus a képeken várhatóan megjelenő helyi fényintenzitáson és színeltérésen alapul.
www.keyence.co.hu
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek