Nem csak az autóiparé a világ

Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

2013. április 01., hétfő, 08:57

Címkék: busz Csehország gyártás ikarus KMGY Közlekedési Műszergyártó Zrt. műszerfal nyomástávadó szenzor traktor üzem Zelenka Pál

A Közlekedési Műszergyártó (KMGY) Zrt. hatezer műszerfal és más részegységek szállítására írt alá szerződést a cseh Zetor traktorgyárral nemrégiben - közölte a társaság.

Az Ikarus buszok korábbi beszállítója, a 113 éves múlttal rendelkező cég tájékoztatása szerint a most aláírt szerződés értéke megközelíti a 300 millió forintot. A hosszú távú megállapodás alapján magyar műszerfalakat építenek a cseh traktorokba, ezen felül más műszereket - elsősorban nyomás- és hőmérsékletadókat - is szállít a magyar cég. A KMGY a megnövekedett igények kielégítésére új üzemcsarnokot hoz létre budapesti központjában, a mintegy 600 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint egy hónapon belül elkészül, és új dolgozók felvételével is számolnak - közölte a cég. Az üzemben a legkorszerűbb gyártósorok kapnak helyet, itt összpontosul a cég kutatás-fejlesztési tevékenysége is. Ez utóbbiban szintén partner a cseh gyár, hiszen a megállapodás értelmében mindig a legkorszerűbb műszerfalat építik be a traktorokba. Zelenka Pál, a KMGY meghatározó tulajdonosa a közleményben hangsúlyozza: részt akarnak venni a magyar buszgyártás megújításában, amelyhez a műszerfalon kívül más csúcsminőségű terméket is tudnak szállítani.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek