Nagy teherbírású forgácsolási teljesítmény

A legszigorúbb követelményeket is kielégítő megoldások a WFL-től

2014. április 28., hétfő, 10:31

Címkék: alkatrész eszterga megmunkálóközpont METAV 2014 titán WFL

Vajon meg tudja erősíteni a WFL Millturn Technologies technológiai vezető státuszát? A linzi székhelyű cég az M80-G Millturn esztergáló-fúró-maróközpontjához kapcsolódó újításokat mutatott be Düsseldorfban.

 
Hardveroldalról debütált az 58 kW teljesítményű hajtás, az innovatív felépítésű orsóház és a precíziós közvetlen mérőrendszer, robusztus lineáris szánvezetékek, valamint a csúcstechnológiás szerszámcserélő. Szoftveroldalról szintén izgalmas újításokkal készült a WFL, méghozzá az üzemi programozás területén. A cég egy ellenorsóval felszerelt M80-G Millturn/3000 mm megmunkáló-központot állított ki a METAV-on, több mint 200 négyzetméter alapterületű standján. Az akár 9 NC tengely, produktivitás és rugalmasság fantasztikus kombinációjának eredményeképpen ez a termelékeny modell nagyméretű tokmány- és száralkatrészek hatékony, hatoldalú megmunkálására képes egyetlen befogással, ezért nagy mennyiségek gyártására is alkalmas. 
 

Tízszeres teljesítmény

A komplett megmunkálási megoldások úttörője kimagasló termelékenységet és nagyobb megmunkálási mennyiséget remél az új Millturn berendezéstől. A folyamatosan végzett gyakorlati tesztek szerint a berendezés a hasonló méretű, hagyományos esztergáló/maróközpontokhoz képest tízszeres teljesítményre képes. Különösen nagyméretű nagyolószerszámok használata esetén és mély belső felületek megmunkálása közben válik külön gyorsan a búza a konkolytól. A WFL főként belső felületek megmunkálásához kínálja nemcsak a termékek széles választékát 2500 mm hosszúságú nagyolószerszámok automatikus kezeléséhez, de a lehetőséget is különböző megmunkálóegységek elhelyezéséhez ugyanazon a szánon.
 
A WFL nagy hangsúlyt fektet vezető szerepére a titánmegmunkálás területén

Fókuszban a titán

A WFL számára a légi ipar igen fontos piaci szegmenst képvisel, amely folyamatosan egyre többféle nehezen megmunkálható anyagot használ fel. A titán megmunkálása kifejezetten egy olyan terület a WFL számára, ahol sokévnyi szakértelmével kitűnhet. Ehhez kellő szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie a szerszámok megfelelő megválasztásához és alkalmazásához. A linzi cég felméri ezeket a tulajdonságokat, és olyan mértékben tartja szem előtt az ügyfelek  igényeit, hogy azok a teljes koncepció szerves részévé válnak. A vezetékek és orsók speciális kialakításának köszönhetően lehetőség van a projektekhez  kapcsolódó kifejezett igények kielégítésére és a munkaterhelésnek megfelelően a helyzethez igazítani a gépalkatrészeket. A cég azt is kijelentette, hogy a titán megmunkálása hűtés szempontjából is különösen fontos. A titán 880 °C feletti hőmérsékleten kezd égni, ezért a WFL tűz- és robbanásvédelmet alkalmaz a megmunkálás során. Az osztrák megmunkáló-központok hűtőrendszere speciális hűtőfolyadékot vezet keresztül az orsón, ami szintén a cég saját fejlesztése. Ilyen módon a hűtőfolyadék 200 bar nyomással áramlik közvetlenül a főorsóba. A WFL Millturn Technologies szerepe a titánmegmunkálás területén is kiemelten fontos, különösen ami a Ti 555.3 ötvözet nehéz forgácsolhatóságát illeti. 
 

Millturn PRO szoftver: a két világ legjava

A WFL által a METAV kiállításon bemutatott Millturn PRO üzemi programja segítségével egyszerűbb és bonyolult geometriájú munkadarabok is megmunkálhatóak közvetlen és gyakorlati, párbeszéd alapú programozással. „A Millturn PRO” az egyetlen olyan üzemi megoldás a piacon, amely lehetővé teszi olyan  szoftvermodulok utólagos integrálását a rendszerbe, mint például speciális ciklusok vagy CAD-CAM rendszerben generált sorrendek.
www.wfl.at
 

Még több újdonság a METAV-ról:

Folyamatos kereslet a fémmegmunkáló gépek iránt
Befogás és rögzítés nyomatékkulccsal
Berendezések gazdaságos és megbízható be- és kirakodása
Szuperkönnyű szénszálas és alumínium befogótokmány
Kisméretű alkatrészek precíziós megmunkálása
Innovatív termék: reCool
Moduláris, bővíthető esztergák
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek