Motoros görgő erőátvitel és érzékelők nélkül

A XXI. század logisztikai kihívásai a korábbinál rugalmasabb raktározást és leegyszerűsített rendelést követelnek meg

2014. április 25., péntek, 16:04

Címkék: hajtástechnika kraus gmbh logimat 2014 logisztika motoros görgő

A 2014-es Logimat kiállítás 1. pavilonjában a Kraus GmbH 2013 vége óta elérhető anyagmozgatás-technikai innovációja, az első szériában gyártott, erőátvitellel és szenzorokkal sem rendelkező 50 mm-es motoros görgő kelthette fel a látogatók figyelmét, amelyet az MTA Systems-szel együttműködve fejlesztettek ki.

 
A sorozatgyártás mintegy négyéves fejlesztési időszak és számos intenzív teszt után indult be, új fejezetet nyitva az anyagmozgatás terén. Az erőátvitel és szenzorok nélküli motoros görgőt a XXI. század logisztikai kihívásaira tervezték, amelyek a korábbinál rugalmasabb raktározást és leegyszerűsített rendelést követelnek meg. A hagyományos motoros görgőkhöz képest az OMEGA 50 lényegesen hosszabb élettartamú és megbízhatóbb. Az OMEGA motoros görgő közvetlen meghajtású, a csapágyazás kivételével nem rendelkezik kopó alkatrésszel, ezért karbantartást sem igényel. Álló helyzetből fokozatmentesen gyorsul akár 1,2 m/s névleges sebességre, maximális nyomatéka 2,5 Nm, névleges nyomatéka 1,2 Nm, teherbírása 50 kg.
 
Az OMEGA 50 előnye elsősorban a nagyobb megbízhatóság és rugalmasság, illetve a nagyobb
energiahatékonyság
 
Részben az erőátvitel hiányának is köszönhetően a maximális zajszint mindössze 50 dB. Az erőátviteli szabadsággal az energiaveszteségek is elkerülhetőek, így a hatásfok is növekszik. Az elektronika a görgőn kívül található. Az OMEGA 50 a hagyományos bolygóműves, illetve tengelykapcsolóval vagy fékrendszerrel ellátott motoros görgőket tartalmazó új vagy már meglévő szállítószalag-rendszerekbe is integrálható. A központi PLC-be és a különböző buszrendszerekbe történő integrálhatóság ugyanilyen magától értetődő. A hajtás lehet hosszbordás, gömb-, fogas-, illetve lapszíjas vagy láncos. 
 
www.kraus.co.at/hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek