Magyar tervezők sikere Bécsben

Konkrét megrendelésekkel térhettek haza a magyar kiállítók

2013. március 26., kedd, 07:47

Címkék: bécs Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra Bloch Gábor Búza Krisztina Gulyás Judit Horváth Attila Kattuska Rácz Anikó (Hannabi) Radnóti Tamás Regős Anna Tóth Kata Vidó Nóri Wohnen & Interieur

Az idén első alkalommal kapott lehetőséget 14 magyar tervező, hogy a március 9. és 17. között Bécsben megrendezett Wohnen & Interieur nemzetközi lakberendezési, bútor és design kiállításon bemutathassa legújabb munkáit. A magyar standon a hazai design legjobb termékei jelentek meg, az üvegművészettől az egyedi tervezésű bútorokon, lakástextíliákon át a formatervezett gyerekbútorokig.

A résztvevő tervezők által szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélt magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg. A sikeres megjelenést tükrözi, hogy az egyik bécsi hetilap, a „Weekend Magazin” a kiállítást népszerűsítő kétoldalas cikkében a magyar tervezők munkáiról készült képeket jelentette meg. A Wohnen és Interieur kiállítás 120 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések szerint egyszerű, ugyanakkor eredeti megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett a nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is szerepet kaptak.

Hangsugárzók és akusztikus bútorok

A Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra egyedi fejlesztésű hangrendszerét és akusztikus bútorait kimagasló érdeklődés övezte. A tervező belsőépítészek és előkelő galériák és bemutatótermek konkrét érdeklődéséről számolt be.

Fény-dizájn

A világítástechnika- és designt Radnóti Tamás és Búza Krisztina képviselte a magyar standon. Búza Krisztina egyedi tervezésű, kézzel készített, újrahasznosított, merített papír felhasználásával készített lámpáit mutatta be.

Kelendő bútorok

Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, Rácz Anikó (Hannabi) és Bloch Gábor. A három tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén. A legnagyobb érdeklődést a Tóth Kata és Horváth Attila által tervezett Kattuska gyerekbútorok váltották ki.

Textilvilág

Gulyás Judit nívódíjas textilművész különleges szőnyegkölteményei és Regős Anna textil-iparművész elegáns lakástextil kreációi fokozták a magyar stand sokszínűségét és egyediségét.

Csodák üvegből

Az üvegművészet terén a szakma figyelmét Edőcs Márta iparművész páratlan ékszerei és lakberendezési kiegészítői, továbbá Kiss Szabolcs formatervező egyedülálló tulipán üvegkádja keltette fel.
 

(Forrás: HITA)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek