Leélezés fiberlézerrel

Rekordsebesség és munkatér a Messer Cutting Systems új lézervágó gépével

2013. december 30., hétfő, 11:24

Címkék: fiber fiberlézer hegesztéstechnika lemezmegmunkálás lézervágó megmunkálás Messer Cutting Systems

A Messer Cutting Systems a SCHWEISSEN & SCHNEIDEN 2013 kiállításon mutatta be az új, rekordokat döntő lézervágó gépét.

A modern fiberlézer-technológiának, a rendkívül erős hajtásoknak, a nagyméretű munkatereknek és a sokoldalú leélezőfejnek köszönhetően az új PowerBlade® ideális az olyan alkalmazások széles skálájához, amelyek eddig nem voltak lehetségesek vagy legjobb esetben is sokkal lassabban voltak kivitelezhetők. A 4 métert meghaladó munkaszélességgel és a 40 méteres pályahosszal ezt a gépet nagy lemezméretet igénylő munkákra tervezték. A függőleges vágások mellett a ferde vágások legszélesebb tartománya kombinálható egyetlen munkadarabon belül, például az optimális hegesztési varrat előkészítéshez – mindezt egyetlen műveleten belül.
A lézert nagy hatékonyság, valamint masszív és hosszú élettartamú konstrukció jellemzi. A lézersugár egy üvegszálon keresztül halad az energialáncban, így a kiváló sugárminőség és ezzel együtt a vágási eredmények egyenletesek a teljes munkaterületen. A keresztszánig sehol nincs szükség kalibrálásra és a sugárpálya finomítására. Ugyanakkor a lézerrezonátor semmilyen káros hatással nincs a gép dinamikájára, mivel statikusan a gép mellé van telepítve.

A lézert nagy hatékonyság, valamint masszív és hosszú élettartamú konstrukció jellemzi

 

A Globális Vezérlő (Global Control) által irányított PowerBlade® tehát rendkívül felhasználóbarát és gazdaságos. A gép minden várakozásnak megfelel az egyszerű működtetés, az alacsony költségek és a nagy megbízhatóság tekintetében. Emellett ez az eredeti Messer vágóberendezés azzal a közismert megbízhatósággal rendelkezik, amely évtizedek óta fémjelzi a vállalatot.

www.messer.hu
info@messer-cs.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek