Kisméretű alkatrészek precíziós megmunkálása

VL 2 „pick-up” rendszerű eszterga: maximális termelékenység

2014. április 28., hétfő, 10:10

Címkék: alkatrész EMAG eszterga megmunkálás METAV 2014

Napjainkban az ipari gyártás szinte minden területén állandó téma a „méretcsökkentés”. Ez a kifejezés azonban sokkal többet jelent a személygépkocsi-motorok méretének és lökettérfogatának csökkentésénél. Az energiaiparban és az általános gépgyártásban is megfigyelhető ez a jellegű változás, az elektromotorok és a szivattyúk gyártásában is egyre kisebb méretű részegységeket alkalmaznak.

 
A méretcsökkentés irányába mutató trenddel együtt növekszik a pontosabb megmunkálás iránti igény, és éppen ettől válik a kis részegységek előállítása nagy kihívássá. Így tehát a „zsugorodó” és kisméretű új alkatrészek legyártása különleges kihívást jelent az adott gépgyártási ágazat számára. Az EMAG esztergagép-szakértői a VL 2 modellel szemléltetik, hogy milyen géppel lehet megoldani az ilyen jellegű feladatokat. Ezzel az esztergával a kisméretű  alkatrészek precíziós megmunkálása automatizált folyamaton keresztül, alacsony darabköltségen hajtható végre. A berendezés új lehetőségeket kínál a kisméretű munkadarabok széles skálájának megmunkálásához. A „pick-up” rendszerű függőleges esztergával nagy hatékonysággal állíthatóak elő 100 mm maximális átmérőjű és 150 mm maximális hosszúságú fogaskerekek, bolygókerekek, tolóhüvelyek, szivattyúelemek, szinkrongyűrűk, lánckerekek és  illesztőperemek. Az eszterga egy új gépkonstrukcióra épül, amely kiváló ár-teljesítmény arány mellett teszi lehetővé különféle finom- és keménymegmunkálási technológiák alkalmazását és a komplett rendszerautomatizálást. A VL 2 fejlesztése során az EMAG mindvégig szem előtt tartotta a felhasználók befektetési költségeit, amelyeket igyekezett a lehető legalacsonyabb szinten tartani. 
 
A VL 2 munkatere: 12 eszterga- vagy akár 12 hajtott fúró- és marószerszámmal
sokféle megmunkálás végezhető egy beállítással
 
Ezzel a géppel a kisméretű részegységek megmunkálásában a lehető legnagyobb termelékenység érhető el. Kompakt felépítésének köszönhetően rövid szerszámcserélési idővel számolhatunk. A hasonló kategóriájú automatizált vízszintes esztergákhoz viszonyítva a VL 2 produktivitása mintegy 15 százalékkal nagyobb. A munkadarab minőségének vonatkozásában a stabil gépágy mellett az EMAG egy másik jellegzetes szerkezeti megoldása is központi szerepet játszik: mégpedig a folyamathoz kapcsolódó részegységek elrendezése az eszterga belsejében. A főorsó és a munkadarab a szerszámok felett helyezkednek el. Ez a kialakítás optimális forgácslehullást eredményez, nem képződnek forgácsfészkek, és a maximális folyamatbiztonság tartósan garantált – ami a VL 2 esztergát is  magukban foglaló gyártósorok kiépítése esetén is fontos tényező. A technológia – az automatizálástól az interfészeken át egészen a vezérlőrendszerig – a helyszíni körülményeknek megfelelően alakítható. Míg a gép alapváltozatában a főorsó keresztszánon mozog az X és a Z tengely mentén, a VL 2 revolvere egy további Y tengellyel bővíthető. Ilyen módon nagyon bonyolult geometriájú munkadarabok is eredményesen munkálhatók meg.
www.emag.com
 

Még több újdonság a METAV-ról:

Folyamatos kereslet a fémmegmunkáló gépek iránt
Befogás és rögzítés nyomatékkulccsal
Berendezések gazdaságos és megbízható be- és kirakodása
Szuperkönnyű szénszálas és alumínium befogótokmány
Nagy teherbírású forgácsolási teljesítmény
Innovatív termék: reCool
Moduláris, bővíthető esztergák

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek