Kétszeres Red Dot Design Díj a Jungheinrichnek

2016. július 20., szerda, 10:29

Címkék: anyagmozgatás ECE 225 intralogisztika jetPILOT Jungheinrich logisztika Red Dot Design targonca

Az ECE 225 típusú horizontális komissiózó targonca és a jetPILOT multifunkcionális kezelőelem nyerték el a Red Dot Design Díjat 2016-ban. A Jármű kiegészítők kategóriájában a Jungheinrich jetPILOT kezelőeleme nyerte el a legjobb egyedi kitüntetést.

A Jungheinrich a Red Dot Díj 2016 nyertese és mostantól olyan neves vállalatok sorába tartozik, mint a Ducati Motor, a Ferrari, a McLaren vagy a Microsoft. Az idei évben 57 nemzet 5.200 termékkel és újdonsággal jelentkezett a Red Dot  Termékdizájn 2016 díjra. A nemzetközi Red Dot zsűri csak azon termékeknek ítéli meg a legjobb dizájn minősítését szolgáló díjat, amelyek egyedi kialakításukkal kitűnnek a piacon a hasonló, elérhető termékek közül. A Járművek kategóriájában a Jungheinrich megújult, ECE 225 típusú horizontális komissiózó targoncája nyerte el az elismert díjat. Nagyobb menetbiztonság a reflektoroknak és nappali menetvilágításnak köszönhető, tágas kezelőhely különböző ergonomikus opciókkal és megújult kezelőelemek a hatékony és kényelmes munkavégzés érdekében - mindezek együttesen győzték meg a zsűrit. Az új hajtómotor, az elektromos kormányzás és az innovatív akkumulátor koncepció rendkívüli termelékenységet és maximális energiahatékonyságot biztosítanak. 

Holger Brunckhorst (balra), a Jungheinrich norderstedti gyárának fejlesztésekért felelős projektvezetője és Till Muhl, a Jungheinrich ipari dizájnere a Red Dot Díjakkal

A jetPILOT multifunkcionális kormány, melyet minden ECE horizontális komissiózóban használnak, ezen kívül elnyerte a „Legjobbak legjobbika” (Best of the Best) díjat is a Jármű kiegészítők kategóriájában és ezzel az év kiemelt terméke lett. A nemzetközi verseny ezen legmagasabb egyedi kitüntetését 2016-ban a benyújtott pályázók mindössze 1,5%-a nyerte el.  A jetPILOT kiváló dizájnjának köszönhetően győzött és ezzel nemzetközi összehasonlításban a Jungheinrichet az éllovasok közé emelte.

A 2016. július 4-én Essenben megrendezésre került nagyszabású díjátadó gálán 1.200 vendég jelenlétében került átadásra a Red Dot Best of the Best díja. A gálát követő dizájnerek éjszakája partin a győztesek a kitüntetett termékek között ünnepeltek az esseni Red Dot Design Múzeumban. A győztes termékek négy héten keresztül a „Design on Stage” különleges kiállításon tekinthetők meg, mielőtt az állandó kiállítás részesei lesznek.

www.jungheinrich.hu


A Jungheinrichről

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik az anyagmozgató gépek, valamint a raktári és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei valamennyi német tőzsdén forgalomban vannak.

Red Dot Design Award

Red Dot dizájn díj (Red Dot Design Award) egy olyan dizájn tematikájú pályázati rendszerű verseny, melyben a "Red Dot", azaz "piros pont" a minőség védjegye. Három kategóriában nyújthatók be a pályázatok a díjra: Termékdizájn (Product Design), Kommunikációs dizájn (Communication Design), Dizájn koncepció (Design Concept). A Red Dot Award a Dizájncentrum Észak-Rajna-Vesztfália szervezésében kerül megrendezésre. 2015-ben több mint 17.000 benyújtott pályázatával a világ egyik legnagyobb versenye. Első alkalommal 1955-ben ült össze a zsűri, hogy az akkori legjobb alkotásokat díjazza. Az 1990-es években Dr. Peter Zec professzor fejlesztette tovább a Red Dot márkanevet és a díjat. A megtisztelő díj, Red Dot, azóta a kiemelkedő dizájnminőség nemzetközileg elismert jelképe.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek