Jungheinrich: Stratégiai beruházás a lítiumion-technológia területén

2019. szeptember 30., hétfő, 17:40

Címkék: anyagmozgatás Jungheinrich lítiumionos technika targonca

A Jungheinrich AG és a Triathlon Holding GmbH a szászországi Glauchauban joint venture vállalatot alapítanak JT ENERGY Systems GmbH néven lítiumion-akkumulátorrendszerek gyártására és újrahasznosítására. A cégalapítás az illetékes versenyhivatal jóváhagyása után zárul le. A Jungheinrich 70, a Triathlon 30 százalékban részesedik a közös vállalatból. A kezdést 2019 augusztusára tervezik. A JT ENEGY Systems szándéka szerint a következő években 100 új munkahelyet hoz létre telephelyükön.

A Jungheinrich és a Triathlon vezető szerepet töltenek be a lítiumion-technológia különböző felhasználási területein. Ezt a tapasztalatot és tudást a jövőben a JT ENERGY Systems-ben egyesítik. A Jungheinrich és a Triathlon joint venture vállalatának célja a gyártási kapacitás közös kiépítése válaszként a lítiumion-akkumulátorrendszerek iránti dinamikusan növekvő keresletre, illetve a technológiai vezető szerep elérése ezen a területen. JT ENERGY mindkét vállalatot, a Triathlont és a Jungheinrichet is ki fogja szolgálni.

Hans-Georg Frey, a Jungheinrich konszern igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott: „Partnereink számára az energiahatékonyság és a gépek folyamatos rendelkezésre állása döntő versenyelőnyt jelent - ezt támogatjuk lítiumion-technológiával működő targoncáinkkal és megoldásainkkal. Az elmúlt években exponenciálisan növekvő értékesítés azt bizonyítja, hogy az üzemen belüli logisztikában egyre inkább teret nyer a lítiumion-technológia. A Jungheinrich időben felismerte ezt a folyamatot. Jelenleg a saját gyártású energiatárolóktól kezdve a meghajtó aggregátumokon keresztül egészen a töltőberendezésekig mindent egy kézből kínálunk és az ágazat innovációs vezetői vagyunk átfogó energiakompetenciánkkal. A Triathlonnal kötött együttműködésnek köszönhetően az elektromos gépek piacán további lehetőségeket tudunk kiaknázni, és közösen fejleszthetjük tovább ezt a jövőbe mutató technológiát.

Martin Hartmann, a Triathlon Holding GmbH ügyvezetője: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan neves vállalattal, mint a Jungheinrich AG ezt a közös lépést megtettük. A joint venture vállalattal jelentősen növelhetjük versenyképességünket. Ügyfeleink és partnereink számára a jövőben még szélesebb választékot tudunk nyújtani a legújabb technológiájú lítiumion akkumulátorrendszerekből.”

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek