Magyarországgal üzletelne az Egyesült Királyság

2014. március 19., szerda, 12:06

Címkék: befektetésösztönzés Brit Kereskedelmi Központ Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztés

A világ egyik legvonzóbb befektetői piacának számító Egyesült Királyság célja, hogy a közeljövőben szorosabbra fűzze kapcsolatait Magyarországgal. Március elején a kereskedelemfejlesztésért és befektetésösztönzésért felelős államtitkár és közel 40 vállalkozás képviselője látogatott hazánkba a szigetországból.

 
A versenyképes adózási feltételeknek, az innovációt és a vállalkozói kedvet támogató kormánypolitikának, valamint az átlátható szabályozásoknak köszönhetően az Egyesült Királyság a világ egyik legvonzóbb befektetési célpontja. A szigetország alacsony társasági és szabadalmakra vonatkozó adója (az utóbbi csupán 10%), a rendkívül gyors ügyintézés (a cégbejegyzés például mindössze 2 nap), az erős és rugalmas munkaerőpiac, valamint a kiváló külkereskedelmi kapcsolatok mind olyan tényezők, melyek évente számos külföldi befektetőt vonzanak a világ egyik legstabilabb és legdinamikusabban fejlődő piaci környezetébe. Az Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztésért és befektetésösztönzésért felelős irodája (UK Trade & Investment – UKTI) 2014-es gazdasági céljai közé tűzte ki a kelet-közép-európai régió vezető országaival való üzleti kapcsolatainak fellendítését. Ennek keretében aktívan keresi az üzleti partnereket hazánkban, ezzel párhuzamosan pedig azt is szeretné bemutatni a magyar cégvezetőknek, hogy miért érdemes a szigetországban befektetni. 
 
Az Egyesült Királyság világ egyik legvonzóbb befektetői piacának számít
 
Ebben a hónapban közel 40 kis- és középvállalkozás képviselője érkezett az Egyesült Királyságból Budapestre, hogy potenciális partnerekkel, disztribútorokkal találkozzanak. Az üzleti delegációt Lord Livingston, az Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési államtitkára vezette, ő nyitotta meg a British Business Centre elnevezésű üzleti központot a Nyugati térnél található Eiffel irodaházban. A központ fő feladata, hogy a hazánk iránt érdeklődő brit cégek – elsősorban kis- és középvállalkozások – számára információkat adjon az üzleti lehetőségekről. A brit terjeszkedésben gondolkodó magyar befektetők és startupok számára ugyanakkor a UKTI iparágakra specializálódott tanácsadói nyújtanak segítséget. A program azokat a vállalkozásokat támogatja, melyek az Egyesült Királyságot potenciális befektetési célpontként veszik számba üzleti terveikben.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek