Horn Technológiai Napok 2. rész

Növekedés minden fronton

2015. augusztus 31., hétfő, 08:23

Címkék: autóipar HORN monokristályos gyémánt ólommentes sárgaréz precíziós szerszámok szerszámgyártás technológiai napok

Aligha vitatható, hogy alig 40 évvel ezelőtti megalapítása óta a Paul Horn GmbH a forgácsolási szakma csúcsszereplői közé emelkedett. A cég 2009-ben rendezte meg első alkalommal a Technológiai Napokat. Az immár hagyományosnak mondható, sorrendben ötödik Technológiai Napokra a TechMonitor is meghívást kapott. Helyszíni beszámolónkat sorozatban közöljük.

A terjeszkedési tervek mellett a Technológiai Napok alatt legalább ugyanekkora súlyt kaptak a cég szerszám-innovációi is.

Az ólommentes sárgaréz megmunkálása

Észrevehetően növekszik a kereslet az autó- és elektronikai dizájnelemekben használt, geometriailag hibátlan szerelvények és alkatrészek, valamint az asztrofizikában szükséges, tökéletesen tükröződő sárgaréz elemek iránt. Az EU ivóvizekről szóló irányelve miatt a nagy mechanikai szilárdságú és fokozott oxidációs ellenállású ólommentes rézötvözetek antibakteriális anyagként az élelmiszeriparban, az ivóvízkezelésben és a csatornázásban is alternatívát nyújthatnak.

A megmunkálhatóság javítása érdekében a réz alapanyagokat, például a sárgarezet, rendszerint ólommal ötvözik, azonban az előírások változása az ólom felhasználásának széles körű tiltása felé mutat. Mindamellett ólom nélkül jelentősen romlik ezeknek az anyagoknak a megmunkálhatósága. A következmény az adhézió miatt megnövekedő szerszámkopás és anyagszennyeződés, a hosszú, szalag alakú és összeakadó forgács kialakulása, valamint a folyamatok megbízhatóságának és a termelékenységnek a csökkenése.

Az utóbbi években számos ólommentes, vagy alacsony ólomtartalmú rézötvözetet fejlesztettek ki az új előírások teljesítéséhez. Ezek egyik jól ismert képviselője a CuZn21Si3P sárgaréz ötvözet, melyet „Ecobrass” vagy „Cuphin” néven forgalmaznak, valamint egyéb speciális sárgaréz ötvözetek, például a CuZn10Si4 megmunkált ötvözet, a CuZn10Si4-C öntött változat és számos egyéb alapanyag.

Általános szabályként az ólommentes sárgaréz alapanyagokhoz magasabb forgácsolási erőt és szerszám-hőmérsékletet kell alkalmazni. Az értékek jellemzően két- vagy háromszorosak a hagyományos CuZn39Pb3 sárgarézhez viszonyítva. A forgács felületén és a nyitott felületeken erős az anyagfelvétel, különösen CuCr1Zn megmunkálásakor, amely a TIAlN rétegek kiszakadását, ezáltal a keményfém felület felfedését eredményezi. Az éles szélek és bevont szélek szintén ki vannak téve bizonyos kopástípusoknak, ilyen például az ólommentes Cu anyagok és a magas megmunkálási erő adhézióra törekvése által eredményezett mikrodarabosodás következtében fellépő kezdeti kopás.

A TiAlN bevonatokkal összevetve a gyémánt bevonatok, vagy gyémánt forgácsolóanyagok esetén sokkal egyenletesebb lesz a felületet, csökken a súrlódás értéke, kisebb lesz az adhéziós hajlam, és nagymértékben javul a hővezetés. A gyémánt bevonatok, vagy gyémántélek ezenkívül a magas keménységük miatt kiemelkedő abrazív kopási ellenállással rendelkeznek, ezért száraz megmunkálásokhoz is ideálisak. A forgácsolási sebesség a TiAlN-bevonatú élekének sokszorosa. A magasabb hővezető képesség csökkenti a hő munkadarabba vezetését is, ami javítja a méret- és alakpontosságot, különösen kisméretű és bonyolult geometriai jellemzőkkel rendelkező alkatrészek esetén. Az alkatrészbe jutó magasabb hő hatását, például CuZn39Pb3 megmunkálásakor, korábban súrlódáscsökkentő ólomfilmmel előzték meg, napjainkban pedig más tulajdonságokkal rendelkező egyéb forgácsolóanyagokat kell alkalmazni.

A monokristályos gyémánt szerszámok finoman csiszolt felületet hoznak létre az ólommentes sárgaréz ötvözeteken is

Míg a kerámia forgácsolóanyagok a magas adhéziós hajlamuk és alacsony hővezető-képességük miatt nem felelnek meg, a gyémánt bevonatú élek és forgácsolóanyagok, mint a PKD, CVD-gyémánt és MKD, még jobb teljesítményprofillal bizonyítják rátermettségüket. Ez utóbbi felülmúlhatatlan nagy pontosságú, tükröződő csiszolt felületek előállítása esetén. A Cu anyagtól, vagy a megmunkálás típusától függően a PKD vagy CVD-gyémánt bizonyult megfelelő forgácsolóanyag-választásnak. Ezért a különféle PKD típusok az egyedileg csiszolt forgácsoló geometriáikkal testre szabottan elégítik ki a vonatkozó követelményprofilokat. A CVD-gyémánt élek kínálják a legmagasabb keménységi fokot, és a precíziós lézeres megmunkálással, nagyon éles forgácsolóéllel és lézerrel kialakított forgácstörőkkel a biztos forgácstörést is lehetővé teszik száraz megmunkálásoknál, még csökkentett forgácsvastagság mellett is magas pontosságú felületet eredményezve, alacsony sorjaképződéssel.

A megmunkálási feladathoz optimálisan kiválasztott vágószerszámmal jelentősen növelhető a szerszám élettartama, a geometriai pontosság, a felületi minőség, az egységi idő alatt leválasztott anyag térfogata, a termelékenység és nem utolsósorban a folyamat megbízhatósága.

Folytatjuk

www.phorn.hu

Kapcsolódó cikkek:

Horn Technológiai Napok 1. rész

Horn Technológiai Napok 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek