Fröccsöntött ESD-dugaszos csatlakozók

Egyszerűen, gyorsan beszerelhetők, tartósak és manipuláció ellen védettek

2014. február 20., csütörtök, 09:09

Címkék: energialánc energiamegvezetési rendszer ESD fröccsöntés igus kábel

Az igus GmbH (igus) energialánc rendszerekhez gyártott konfekcionált „Readycable“ vezetékei Intercontec „SpeedTec“ kördugaszos csatlakozókkal is elérhetők.

 
Az igus, a mozgó energiamegvezetési rendszerek és az ötletes, innovatív műanyag megoldások szakértője előre konfekcionált vezetékeinek kínálatát egy újabb változattal bővítette. A Niederwinkling-i Intercontec Produkt GmbH-val együttműködve kifejlesztette a „SpeedTec“ gyorscsatlakozó rendszer egy ráfröccsöntött ESD-alkalmas változatát. Ez, a beépítésre kész megoldás zökkenőmentesen illeszkedik az egyedileg gyártott „Readycables“ választékába és már rendelhető. 
 
A SpeedTec körülbelül 50 százalékkal lecsökkent csatlakozási időt biztosít, mivel egy kisebb elforgatás
elegendő a biztos csatlakozás létrehozásához. A körülfröccsöntés, a standard műanyag mellett,
történhet egy különleges, vezetőképes (palaszürke színű) ESD-anyaggal is.

Manipulációbiztos és gyorsan szerelhető

A vezetékkel együtt körülfröccsöntött dugaszok – például autóipari felhasználók részéről – egyre keresettebbek. Ezeknek egyszerűen és gyorsan beszerelhetőnek, hosszú ideig tartósnak és manipuláció ellen védettnek kell lenniük. Egy olyan termék kifejlesztéséhez, amely mindezen követelményeket teljesíti, nem csak a műanyag  fröccsöntés terén szerzett sokéves tapasztalatra, hanem egy alkalmas dugaszos csatlakozó rendszerre is szükség volt. Ezeket az előfeltételeket a fröccsöntött műanyagtermékek specialistájaként az igus és az Intercontec csatlakozó szakemberei gond nélkül teljesítették. Az eredmény: egy olyan dugaszos csatlakozóból és vezetékből álló manipulációbiztos egység, amely bedugaszolt állapotban teljesíti az IP 66/67 védelmi fokozatot. Ennek során a SpeedTec körülbelül 50 százalékkal kisebb csatlakozási időt biztosít, mivel egy kicsiny elforgatás elég a biztos csatlakozás létrehozásához. 
 
Az új, előre konfekcionált fröccsöntött SpeedTec dugaszos csatlakozók, vezetékkel együtt az
Igustól és az Intercontectől: manipulációbiztos, gyors és bevizsgált – például (balról-jobbra)
mint: M23 „jel“, ESD változat palaszürke színben, mint M23 „teljesítmény“ (Gr.1) vagy az
M40-es méretben (Gr. 1,5). Az összes, manapság szokványos Intercontec póluskiosztás
lehetséges, a dugaszok megrendelhetők hagyományos csavaros változatként is.

Vezetőképes ESD-vel is

A körülfröccsöntés a standard műanyag mellett egy különleges vezetőképes ESD-anyaggal is kivitelezhető. Az optikai megkülönböztetés érdekében palaszürkére (RAL7015)s zínezett igumid ESD alapanyagot a PTB (Physikalisch Technische Bundesanstalt) intézet már 2002 májusában tanúsította. Azóta az igumid ESD már sikeresen bevált az Igus ESD/Atex energialánc változataiban. Az előre konfekcionált vezetékek SpeedTec, avagy hagyományos csavaros változatban az M23 jel-, M23 teljesítmény- (Gr.1) és M40 (Gr. 1,5) verziókban kaphatók. Lehetőség van az összes szokványos Intercontec póluskiosztásra is.
www.igus.hu
info@igus.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek