Fémipari fejlesztés Hevesen

300 millió forintos beruházással fejlesztik az üzemet

2012. június 28., csütörtök, 18:12

Címkék: darabolás fejlesztés fémhulladék Heves METALIUM 2003 olló tömörítés Zobolyák János

Csúcstechnológiájú fémhulladékvágó és -tömörítő berendezést helyezett üzembe mintegy 292 millió forint ráfordításával Hevesen a fémhulladékok feldolgozásával foglalkozó METALIUM 2003 Kft.

A beruházást 100 millió forinttal támogatja az Új Széchenyi Terv a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. A fejlesztés során emelőtargoncákat és új konténereket is üzembe helyeznek a cégnél - közölte Zobolyák János. A projekt lehetővé teszi a foglalkoztatási gondokkal küszködő dél-hevesi térségben a társaságnál meglévő 18 munkahely fenntartását - tette hozzá. Elmondta: a METALIUM 2003 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fő tevékenysége a fémhulladék felvásárlása, szelektálása és feldolgozása. A kisebb mennyiségben beérkező színesfémhulladékokat fajtánként konténerekbe válogatják. A vas és acél hulladékokat a válogatás után az ipar számára hasznosítható méretre darabolják, bálázzák, ollózzák fémbálázó, ollózógép, illetve hagyományos oxigénes lángvágó készülék segítségével.

A munkaszerződéssel 15-20 dolgozót foglalkoztat a társaság, ám szezonális jelleggel további 10-15 munkást alkalmaznak munkavállalói kiskönyvvel. A projekt során beszerzett fémhulladékvágó a bádoghulladék előtömörítésére és összezúzására szolgál, valamint fémipari nyersanyag, karosszéria darabok, illetve minden könnyű és középnehéz hulladék tömörítésére képes. Lehetővé válik például sínek darabolása és összetörése is. A beruházás része volt egy diesel üzemű homlokvillás emelő targonca beszerzése is. Az eszközt környezetbarát meghajtómotor, alacsony zajszint, nagy stabilitás és minimális karbantartási igény jellemzi - ismertette a projektelemeket Zobolyák János. A belföldi magánszemélyek által működtetett társaság 2011. évi árbevétele meghaladta a 6 milliárd forint - mondta a projektmenedzser.

(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek