Élet az ipar könnyű oldalán – lányok, ruhák, terítékek (képekkel!)

Divatbemutató és kiállítások az Óbudai Egyetemen

2013. január 24., csütörtök, 15:11

Címkék: divat divatbemutató dizájn könnyűipari óbudai egyetem ruha teríték tervezés textil

Tavaly decemberben az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának Terméktervező Intézete megrendezte szokásos félévi divatbemutatóját és kiállításait.

A divatbemutató ez alkalommal két témakört ölelt fel, a III. évfolyamosok színpompás gyümölcs-, illetve rafinált gombolódások inspirációra készített szoknyavariációit, valamint a IV. évfolyamos hallgatók újrahasznosított textíliákból készített blézereit. A textilformát öltött, extravagáns megoldású szoknyákat olyan gyümölcsök inspirálták, mint a citrom, narancs, pitaya, ananász, málna és dió.

Újra, meg újra

Az újrahasznosítás témaköréhez a hallgatók használt ruha üzletekben vásárolt, vagy régi, otthoni ruhák között fellelhető darabokat szabtak át és illesztettek újra össze úgy, hogy valóban hordható blézereket és kabátokat kreáljanak. Volt, aki inkább táskákat, mintsem ruházatot készített használt, kordbársony és tweed anyagú férfi zakókból. A különböző színű és mintájú anyagok párosítása, az érdekes szabásvonalak és az új stílusok adták minden esetben a darabok különlegességét.

 

Egyetemi kreáció (kattintson még több látványért!)

 

Terülj, terülj...

Az asztalteríték kiállítást a III. évfolyamos, Textil és enteriőr modulos hallgatók tervezték és kivitelezték. Változatos anyagmanipulációkat, különleges textúrákat, és mintázatokat láthattak a látogatók, látványos kiegészítőkkel és kellékekkel.  A legtöbb ötlet a „Reggeli az erdőben” és az „Ebéd a múzeumban” témakörökhöz érkeztek, vélhetően a hallgatók eddigi élményei és itteni művészeti tanulmányaik ihletettsége okán. A „Vacsora a kastélyban” és az „Állófogadás a cégemmel” témát kevesebben vállalták fel, de igen szellemesen oldották meg ezt a feladatot.

 

Terítéken az ötletek

Dizájn+pack

Valamennyi IV. évfolyamos ITF-es hallgató közös projektfeladatot kapott, melynek témája az ökotudatos tervezői szemléletet erősítő újrahasznosítás volt. A textil és enteriőr modulos hallgatók talált tárgyakat, textileket alkottak új design termékké, illetve a Csomagolás modulos hallgatók különleges tárgyaik dokumentációját jelenítették meg stílusos plakátjaikon. A továbbfejlesztésre alkalmas ötleteik gondolatébresztő tervezési folyamatát szakszerű leírásokkal mutatták be a hallgatók.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek