Pozitív eredménnyel zárt az EuroBLECH 2018

A digitalizálás került a világ legnagyobb lemezmegmunkáló szakkiállításának középpontjába

2018. november 07., szerda, 06:00

Címkék: élhajlítás EuroBLECH EuroBLECH 2018 Hannover lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia vízvágás

Négy sikeres vásári napon van túl a 25. EuroBLECH szakkiállítás. A világ minden tájáról 56 301 látogató érkezett Hannoverbe a fémlemez-megmunkálás legmodernebb innovációinak és digitális technológiáinak megtekintéséhez, valamint a beruházási szándékaik megerősítéséhez. Az idei kiállításon 40 országból összesen 1 507 kiállító mutatkozott be.

„Kiváló légkör és pozitív hangulat töltette be a kiállítási csarnokokat – jelentette ki Evelyn Warwick, az EuroBLECH kiállítás igazgatója. – Számos kiállító cég idén még lenyűgözőbb standokkal mutatkozott be a látogatók előtt. Az új gépeket és innovatív megoldásokat sokszor élő bemutatók során demonstrálták.” Az elmúlt két évben jelentős technológiai előrelépés történt, és számos stand bizonyította azt, hogy az iparág felkészült a digitalizálás kihívásaira, és az új technológiák valós gyártási környezetben is alkalmazhatók.

„Nagyon örülünk az EuroBLECH 2018 pozitív eredményeinek, mert keddtől péntekig folyamatosan magas látogatói számot regisztrálhattunk a vásárterületen – tette hozzá Evelyn Warwick. – Az EuroBLECH 2018 így a 89 875 négyzetméter nettó alapterületettel új rekordot állított fel, a látogatói számot pedig sikerült magas szinten stabilizálni, ami természetesen a virágzó iparnak is köszönhető.”

Idén a kiállítók 58%-a érkezett Németországon kívülről, ami újabb 4 százalékos növekedést jelent a nemzetköziségben. Az előzetes eredmények szerint a látogatók között 37% volt a külföldi vendégek aránya. A legtöbb külföldi látogató Olaszországból, Svájcból, Hollandiából, Spanyolországból, Törökországból, Indiából, Nagy-Britanniából, Lengyelországból, Ausztriából és Belgiumból érkezett Hannoverbe.

A látogatók túlnyomó többsége (73%) az iparból származott, ezt követte a műhelyek, a kereskedelem és a szolgáltatások világa. Iparági szempontból a gépgyártás, a fémlemez-megmunkálás, az acél- és alumíniumipar, az autóipar, az elektrotechnika, valamint a hengerművek és a HVAC- (fűtés, szellőzés és légkondicionálás) szektor képviseltette magát a legnagyobb számban.

A nemzetközi látogatók magas aránya mellett a kiállításon ismét nagy számban fordultak meg a beruházási döntéseket meghozó felsővezetők is. A döntéshozatalban részt vevő látogatók aránya közel 79%-os volt.

A kiállítás alatt végzett felmérés előzetes eredményei szerint mind a kiállítók, mind a látogatók elégedetten távoztak Hannoverből. A látogatók az átfogó és nemzetközi kínálatot, valamint a kiállítási standok minőségét és a digitális folyamatok sokféle élő bemutatóját emelték ki. A kiállítók különösen a nemzetközi látogatóseregen belüli döntéshozók magas arányával voltak elégedettek. A kiállítók visszajelzése szerint a vásáron számos új üzleti kapcsolat jött létre. Nem csoda, hogy 70 százalékuk már helyben úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni a 2020. október 27–30. között Hannoverben tartandó következő EuroBLECH kiállításon is.

Az EuroBLECH 2018 Online Verseny győztesei

Az Online Versenyen idén is innovatív technológiák versengtek a szakmai közönség kegyeiért. A nyerteseket a lemezmegmunkáló szakma választotta ki online szavazással. A győztesek a vásár második napján kapták meg a díjat hivatalos keretek között.

A „Digitális Transzformáció” kategóriában a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG Track&Trace üzemi lokalizációs rendszere nyert. Az ultra-szélessáv (UWB) technológiára épülő rendszer a műholdak segítségével valós időben képes meghatározni minden termék pozícióját.

A „Legjobb Start-Up” kategóriában az észt Fractory Solutions OÜ nyert a testreszabottan fejlesztett Fractory.co fémlemezgyártó platformmal, amely rugalmasabbá teszi a megrendelés feldolgozását. Az ügyfelek azonnali árajánlatot és rövid átfutási időket kapnak egy CAD-rajz feltöltésével, a megrendelési folyamat így akár tízszer gyorsabb és sokkal gazdaságosabb lehet.

Az „E-Mobility” kategóriában a Q-Fin Quality Finishing cég F200 XL gépe került elismerésre, amelyet nagyon kicsi, könnyű fémlemezek sorjázására, csiszolására és éllekerekítésére használnak.

www.euroblech.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek