Pontos préselés

Magyarországon is kiemelt partnerré válik a présszerszám komponensek egyik globális éllovasa

2017. május 17., szerda, 06:00

Címkék: Dayton Progress normália présszerszám préstechnika szerszám szerszámgyártás szerszámtechnika

2007-ben alapították az amerikai Dayton Progress Corporation sorrendben 5. teljes értékű európai leányvállalatát, a csehországi Dayton Progress s.r.o. céget. A képviselet a korábban a német leányvállalat által kiszolgált magyar, szlovák és cseh piacokra szállít. A présszerszám komponenseket szállító cég fejlődéséről Hangyák Viktor regionális menedzser beszélt a TechMonitornak.

TechMonitor: Milyen háttérrel rendelkezik a magyarországi ügyfeleket kiszolgáló képviselet?

Hangyák Viktor: Az anyavállalat az Ohio állambeli Dayton városban székel és Dayton Lamina néven világviszonylatban is vezető pozícióval bír a lyukasztási és alakító műveletek és a lapos, fémes és nemfémes anyagok présüzemi megmunkálása terén. A Dayton tehát standard és speciális lyukasztókat, présszerszám komponenseket gyárt és szállít, például vezetőoszlopokat és -tokokat, acél- és gázrugókat, lyukasztóperselyeket és cameket. Az utóbbi években egy átalakulási folyamat megy végbe, amelynek során a cég – mivel egy kézből képes szállítani a termelőeszközeik anyagjegyzékén szereplő alkatrészek döntő részét – a prés-, szerszámkészítő- és más típusú ipari üzemek kiemelt partnerévé válik. A terjeszkedés során a MiSUMi csoport által képviselt erőre támaszkodhatunk. A MiSUMi egy nemzetközi cég, présszerszámok mindennemű komponenseinek gyártója és forgalmazója. Termékportfóliója ezen felül minden egyedi gépgyártáshoz, gyártásautomatizáláshoz és fröccsöntéshez szükséges elemet is tartalmaz.

Milyen szerepet tölt be a cégcsoportban a regionális képviselet?

A Dayton Progress s.r.o. a közép-csehországi Benátky nad Jizerou városkában székel. Tízéves fennállása óta szállít a magyar, szlovák és cseh ügyfeleknek. Olyan sikeresen fejleszti a korábban a német leányvállalat által kiszolgált piacokat, hogy az már a cég emelkedő forgalmában és egyre növekvő piaci részesedésében is megnyilvánul. Ügyfelei hűségén alapuló sikere hátterében a Dayton gyártóüzemek csoportjába való tartozás, valamint a saját csehországi telephelyén történő gyártás szerencsés kombinációja áll. Ez a felállás képessé tesz minket arra, hogy nagyvolumenű megrendeléseket időben teljesítsünk és egyidejűleg rugalmasan tudjunk reagálni kritikus esetekben azzal, hogy az alkatrészeket sürgősen gyártjuk le. A Benátky nad Jizerou-ban a kezdetektől fogva meglévő rugalmasságot elsősorban az biztosítja, hogy tudatosan optimalizáltuk a félkészáru-raktárkészletet, valamint hogy a Dayton Progress s.r.o.-ban telepített gépeket kizárólag az ügyfeleinknél fellépő sürgősségi vagy más módon kritikus esetekben való gyártásra tartjuk készenlétben. Az ilyen helyzetek megbízhatóan és mindenekelőtt időben történő megoldása erősíti az ügyfeleinkkel – elsősorban prés- és szerszámkészítő üzemekkel – kialakított üzleti kapcsolatot. Az ilyen cégek, amelyek rendszerint a beszállítói kapcsolatok minőségét tekintve nagyon igényes termelési láncok részei, nagyra értékelik a megbízhatóságot és gyorsaságot.

Nem természetes beszállítói tulajdonság napjainkban a megbízhatóság és a gyorsaság?

Ez a két jellemző még ma sem magától értetődő. Ami minket illet, precíziós bélyegzőket, lyukasztókat és lyukasztóperselyeket gyártunk, többféle osztályba sorolható kemény acélból, gyakran még keményebb anyagokkal bevonatolva. Gépállományunk kerek keresztmetszetű és a legkülönbözőbb alakos komponensek gyors gyártását teszi lehetővé, akár műszaki rajz alapján. Amennyiben ügyfelünk igénye meghaladja helyi lehetőségeinket, mindig rendelkezésünkre áll a portugáliai vagy az egyesült államokbeli gyártóüzemünk kapacitása. Erős szakértői háttérrel rendelkezünk cégünk németországi leányvállalatában, amely intenzív együttműködést folytat számos OEM-gyártóval. Ennek köszönhetően kitűnően értjük ezen márkák szükségleteit és belső szabványait, sőt, szakértelmünknek köszönhetően ezeket gyakran az adott céggel együttműködve segítünk kialakítani.

Mivel a magyar piac az általunk kiszolgált régión belül átlagon felüli sebességgel növekszik, kiemelt figyelmet élvez üzleti képviselőink részéről. A magyar nyelvű kommunikáció és a felmerülő problémakör személyes megtárgyalásának lehetősége közvetlenül az ügyfélnél csupán az első lépést képviselik a minőségi partneri kapcsolat fejlesztésében.

Kapcsolat:

Dayton Progress s.r.o.

Hangyák Viktor

regionális menedzser

Tel.: +421 910 908 876

                           vhangyak@daytonprogress.cz

                           www.daytonprogress.com

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek