Magyar csepp a tengerben 2. rész

Hazai kiállítók a Hannoveri Vásáron

2016. június 30., csütörtök, 06:00

Címkék: gumigyártás gumiipar hajtástechnika Hannover Messe 2016 kiállító Meta-Vulk Kft. műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar Rekard Hajtástechnika Kft.

13 az 5 200-ból. Nem hangzik túl soknak, mégis az utóbbi évek legjelentősebb magyar kiállítói részvételét ezzel a két számmal lehet a legszemléletesebben kifejezni. A világ legnagyobb ipari szakkiállításán a közösségi stand mellett önálló magyar kiállítók is részt vettek, és véleményüket, tapasztalataikat – a teljesség igénye nélkül – most a TechMonitor olvasói is megismerhetik.

Szabó Balázs ügyvezető igazgató, Rekard Hajtástechnika Kft.

Mechanikus hajtástechnikai egységekkel, alkatrészekkel (hajtóművek, kuplungok, fogaskerékszettek stb.) foglalkozunk, és idén első alkalommal vettünk részt kiállítóként a Hannoveri Vásáron. Potenciális ügyfelekkel történő kapcsolatfelvétel főként német, gépiparban tevékenykedő beszerzőkkel történt. Emellett – beszállítói kapcsolataink bővítése céljából – a lehetséges jövőbeni beszállítókat is felmértük, vagyis török, lengyel, cseh öntödék és kovácsüzemek értékesítési képviselőivel vettük fel a kapcsolatot.

A megszerzett kapcsolatok értéke közvetlenül nem mérhető, a megjelenést hosszú távú befektetésnek tekintjük. A sikeres együttműködés alapvető feltétele a vevővel történő szoros együttműködés mind kereskedelmi, mind pedig műszaki kérdésekben. A versenyképes ajánlatot vevői audit, majd mintagyártás, illetve a minták vevő általi validálása követi, így jellemzően 1-2 év átfutással kell számolni, amíg a kiállítói jelenlét haszna konkrét üzletekben is megmutatkozik. Az eredményesség ugyanakkor mindenképp relatív. Lehet sok kapcsolatfelvételből is „nagy semmi”, ugyanakkor néha elég egy, de valóban komoly lehetőséget kínáló kapcsolat is, hogy teljes siker legyen számunkra egy kiállítás. A Hannoveri Vásár szakmaiságát és minőségét Európában a legjobbnak ítéljük meg, így mindenképpen fontolóra vesszük, hogy kiállítóként is visszatérjünk.

Csikós Bors ügyvezető igazgató, Meta-Vulk Kft.

A hannoveri megjelenés kezdetektől fogva a kiállítássorozataink állandó állomásának számít. Cégünk idén mind belsőleg, mind külsőleg nagy változásokon megy át: hatékonyabb folyamatokat, mechanizmusokat, struktúrákat vezetünk be, amit külső megjelenésünkön is igyekszünk visszatükrözni. Aktuális újításainkat mindig a Hannoveri Vásárra tartogatjuk, és ezeket partnereink is nagy érdeklődéssel várják, fogadják. Továbbra is Nyugat- és Észak- Európára koncentrálunk, de a vásár során mindig tudunk újabb partnereket szerezni, így – a várható eredménytől függetlenül – minden érdeklődőt potenciális partnerként kezelünk. Tíz-tizenöt évvel ezelőtt a kiállítás csaknem teljes költsége megtérült még a vásár ideje alatt, manapság egy új üzlet megszerzése nemhogy hetekbe, de hónapokba, akár évekbe is kerülhet.

A Hannoveri Vásár mára már kissé túlnőtte magát, úgy tűnhet, mintha elvesztette volna azt a szakmai erejét, amire anno hivatott volt. Óriási ellenben a látogatottsága, és a látogatói összetétel is magas szakmaiságot mutat. Jövőre is itt leszünk, sőt a 2017-es Hannoveri Vásáron egy nagyon exkluzív, kompakt standdal fogunk megjelenni.

Folytatjuk

Kapcsolódó cikkek:

Utazás a digitális jövőbe

Magyar csepp a tengerben 1. rész

Magyar csepp a tengerben 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek