Amikor egy üzlet beindul…

Meghosszabbított Nyílt Napok várták az érdeklődőket a Thonauer Kft. telephelyén.

2016. október 11., kedd, 06:00

Címkék: autóipari beszállító Cabtec Kft. Fastron Hungaria Kft. kábel kábelkonfekcionálás kábeltechnológia krimpelés KUKA Robotics nyílt nap Rosenberger_Magyarország _Kft. Thonauer

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a kivételes összetételű gépparknak köszönhetően az eredetileg tervezett szeptember 23. helyett szeptember 30-ig fogadta a Thonauer Kft. a vállalat termékei és aktualitásai iránt érdeklődőket.

A rendezvény hagyományosan kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők az általánosan ismert vezetékfeldolgozási technológiák mellett a cég adagolástechnikai feladatokra készült berendezéseit és egyedi fejlesztésű gépeit is megismerje. A napi rutin idén is a jelenlegi termékeinek, tevékenységének és szolgáltatásainak ismertetésével, a beszállítói előadások (Mecalbi, Komax, KabaTec, Thonauer GmbH) meghallgatásával és a munkatársak személyes bemutatásával kezdődött. Ezt követően a látogatók kisebb csoportokban működés közben is megtekinthették a kiállított gépeket, és a cég munkatársaival egyeztethették, hogy azok hogyan illeszthetők be a saját munka- és gyártási folyamataikba.

A kiállított eszközök között megtalálhatók és kipróbálhatók voltak a kábelfeldolgozó gépek, a hegesztőrendszerek, valamint az öntési technológia és egyedi gépes üzletág berendezései. A látogatók a gépgyártók képviselőinek többségével személyesen is találkozhattak.

A Nyílt Napok során működés közben is bemutatott gépek:

 • Automata kábelfeldolgozás: Komax Alpha 530
 • Asztali daraboló és csupaszító berendezések: Komax Kappa 310, 322, 330
 • Asztali krimpelő berendezések: Komax bt 722ds, Mecal TT, WDT UP14, Z+F Unic-LS, Z+F ECM 04, Z+F CR03K, Z+F AM03
 • Asztali csupaszító berendezések: Komax Mira 230, Cosmic 32M, Cosmic 927R, Cosmic 42R
 • Darabolás: Ulmer SM15 2PT univerzális vágógép
 • Bandázsolás, kötegelés: KabaTec KTS 50, KTB-E, KTR-10
 • Ellenállás-hegesztés: MacGregor DC2013T hegesztő tápegység
 • Zsugorítás: Mecalbi STCS-LC, Mecalbi STCS-evo500
 • Minőség-ellenőrző gépek: MAV CT50, Autosplice AQS 5000
 • Alacsony nyomású fröccsöntés: Werner Wirth TM2500, TM2000
 • Öntési technológia: Rampf DC-CNC250, Giebler ROBO-DOS
 • Tekercseléstechnika: IWM 800i
 • Préselés: Mäder asztali szerelőprések

www.thonauer.com

Látogatói vélemények

Varga Lajos elektromos konstruktőr, KUKA Robotics Hungária Ipari Kft.

Rendszeresen járunk nemzetközi kiállításokra, nyílt napokra és továbbképzésekre. A vállalati nyílt napok során akár a későbbiekben használt gépek előzetes tesztelésére is lehetőség nyílik, a Thonauernél például elsősorban az infravörös zsugorcső-zsugorítás iránt érdeklődtünk, mert ezt a technológiát szeretnénk bevezetni a robotok vezérlőszekrényeit összeszerelő füzesgyarmati gyárban is. Jövő év elején kerül megvásárlásra a Nyílt Napokon szintén működés közben látott Komax Kappa 330 darabológép is. A jelenleg is használt Komax 722 krimpelő berendezések megvásárlása előtt is a cég budakeszi telephelyén próbálhattuk ki a gépeket a saját kábeleinkkel és érintkezőinkkel. Úgy látjuk, hogy a kiállítások mellett a céges nyílt napok is egyre népszerűbbek, mi is keressük a lehetőségeket az ezeken történő részvételre.

Koczka Csaba termelési vezető, Rosenberger Magyarország Kft.

Személy szerint elég ritkán, de a kollégáim meglehetős gyakorisággal látogatják a szakmai rendezvényeket. Még nem jártam a Thonauer új telephelyén, ezért a Nyílt Napok kiváló alkalmat adott arra, hogy közelebbről is megismerkedjek a cég mindennapjaival. A rendezvény során bemutatott technológiák közül talán egyedül a tekercselés nem tartozik a mi tevékenységeink közé, de idén elsősorban a Komax vágógépek iránt érdeklődtünk, amiről az árajánlat bekérése után már a technikai paraméterek egyeztetésénél tartunk. Különösen hasznos volt a Komax Alpha 530 automata kábelfeldolgozó gép, illetve a KabaTec bandázsológépek működés közbeni bemutatása. Kokavecz László az egyedi gépgyártás lehetőségeit is bemutatta, így erről is megindulhatott az ötletelés.

Ferencz Csaba műszaki koordinátor, CabTec Szekszárd Kft.

Rendszeres résztvevője vagyok a Thonauernél tartott Nyílt Napoknak, de a Komax cégnél szervezett Inhouse Show és a kétévente megrendezett Productronica kiállítás is kiváló alkalom a személyes találkozásra. Idén olyan munkatársakat is sikerült magammal vinnem a Nyílt Napokra, akik a korábbi hasonló rendezvényekre nem jutottak el, így még szorosabbra sikerült fűzni a kapcsolatot. Tavaly négy Komax asztali gépet vásároltunk összesen 650 ezer euró értékben, és idén is folytatódik a gépparkunk korszerűsítése. Egyelőre nem érződik semmilyen változás azzal kapcsolatban, hogy év elején a Komax felvásárolta a Thonauer-csoportot.

Bernáth László beszerzési és logisztikai igazgató, Fastron Hungaria Kft.

Egy céges nyílt nap nem téveszthető össze egy szakmai kiállítással. Egy kiállításon leginkább a kapcsolatépítés és -ápolás a cél, míg egy nyílt napra a technológiai újdonságok megismerése céljából látogatunk el. Idén elsősorban a Komax Alpha 530 automata kábelfeldolgozó érdekelt minket, de a most épülő – és a Nyílt Napokon ki is állított – egyedi gépről is tudtunk egyeztetni. Havi szinten kérünk be árajánlatokat gépek beszerzésére, mert az elektromechanika szinte minden területén tevékenykedünk. Helyes lépésnek tartom, hogy a Thonauer-csoport a Komaxhoz került, hiszen a gépek értékesítését és szervizelését eddig is a cég végezte.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek