A Fujitsu terjeszti a számítási felhőt

2012. július 03., kedd, 12:04

Címkék: Cloud Vendor Benchmark 2012 Experton felhőszolgáltatás Fujitsu IT számítási felhő

Az Experton független elemzőcég megállapította, hogy a számítási felhő leküzdötte az ellenállást és helyet szerzett az üzleti működés rugalmasságát fokozó mainstream technológiák között. Ennek eredményeképpen gyorsul a számítási felhő terjedése a Cloud Vendor Benchmark 2012 szerint.

Az elemzésből kiderül, hogy az európai vállalatok többsége ma már tisztában van a felhő-alapú technológia, mint IT szolgáltatásnyújtási modell előnyeivel. Az Experton kiemelte a Fujitsu vezető felhő-szolgáltatói pozícióját a felhőre való átállás támogatása terén, és elismeréssel szól kiterjedt felhő-kínálatáról. Már 1500 ügyfél veszi igénybe a Fujitsu felhőplatformja, a Global Cloud Platform szolgáltatásait és közel 100 SaaS (software-as-a-service) alkalmazás elérhető a Business Solutions Store megoldásáruházban.

„A Fujitsu egyike azon szolgáltatóknak, amelyek komoly összegeket fordítottak felhőportfóliójuk fejlesztésére az elmúlt 12 hónapban. Az IaaS kínálat folyamatos bővítése mellett fontos innováció volt a Business Solution Store megnyitása, ahol a vállalatok a használatalapú fizetés elve szerint vehetnek igénybe szoftvereket a Fujitsu felhőjéből. Az alkalmazások kínálata és tartalma az indulás óta eltelt rövid idő miatt még korlátozott, de a választék máris tartalmazza a KKV-k számára fontos együttműködési, groupware és ERP megoldásoka” – mondta  Dr Carlo Velten és Steve Janata, az Experton elemzői.

A számítási felhő minden vállalati méretszegmens számára értékes technológiai támogatást kínál, csökkenti a komplexitást és az infrastruktúra-költségeket. A saját IT-infrastruktúra üzemeltetése helyett felhő-alapú szolgáltatásokra váltó vállalatok mérettől függetlenül egyértelmű javulásra számíthatnak az IT kritikus sikertényezői: a rendelkezésre állás, a váratlan leállások és a dolgozói produktivitás terén. Emellett megtakarítást érhetnek el rendszereik üzemeltetésében és karbantartásában.

Az utóbbi 2 évben indított kezdeményezéseivel a Fujitsu meghatározó szerepet játszik a felhő elterjesztésében:

  • Az első nulla beruházásigényű árbevételmegosztási modell szoftverpartnerek (ISV-k) számára
  • A SaaS alkalmazások átfogó és folyamatosan bővülő kínálata (közel 100 alkalmazás) a Fujitsu Business Solutions Store megoldásáruházban – alternatíva az ügyfeleknek a hagyományos licencmodell kiváltására
  • A Global Cloud Platform létrehozása 2011-ben, több milliárd dollár beruházással
  • A Business Solutions Store (hyperlink) elindítása 2012 tavaszán

A vállalat több milliárd dolláros felhő-beruházásait igazoló jelentés szerint a Fujitsu diktálja a tempót a felhő-szolgáltatások elterjesztésében és a vizsgált nyolc kategóriából hétben – köztük a felhő-szolgáltatások (menedzselt felhő, menedzselt privát felhő, IaaS-alapú nyilvános felhő, KKV-k, nagyvállalatok), a felhő-technológiák (infrastruktúra) és a felhő-integráció kritikus szegmenseiben – vezető pozícióval rendelkezik a felhő-szolgáltatók között.

„Az ötödik közüzemi szolgáltatásként emlegetett számítási felhő nagykorúvá vált. Széles körben elfogadott, mainstream IT-szolgáltatási technológiaként egyre inkább kivívja minden vállalati méretszegmens bizalmát. Ugyanolyan közműként tekintenek rá, mint az áramra, a telefonhálózatra vagy a vezetékes vízre. A Fujitsu vezető besorolása az Experton független vizsgálatában igazolja, hogy valóban érdemes volt beruháznunk a felhő-infrastruktúrába, hogy így jobban ki tudjuk szolgálni ügyfeleink igényeit a felhőre való átállás során. A Fujitsu jó választás minden felhő-bevezetésre készülő vállalat számára” – mondta Andre Kiehne, a Fujitsu Technology Solutions számítási felhőért felelős alelnöke.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek