„Egységes piac a zöld termékekért” - a Schneider Electric közreműködésével

A Schneider Electric vezeti a Termék Ökológiai Lábnyom módszertan európai előkészítési folyamatában az UPS kísérleti projektet

2014. március 05., szerda, 13:30

Címkék: energiagazdálkodás ökológiai lábnyom Schneider Electric zöld energia

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője irányítja, az Európai Bizottság felkérésére, a Termék Ökológiai Lábnyom (PEF) módszerének előkészítési folyamatában az UPS (szünetmentes áramforrás) kategóriát.

 
A projekt jelen fázisában a Schneider Electric és partnerei az UPS csoport számára specifikus szabályokat állítanak fel, termék teljesítményértékelési rendszert vezetnek be, továbbá ellenőrzési rendszereket hoznak létre. Mindemellett javaslatot tesznek a Termék Ökológiai Lábnyom módszerével kapcsolatosan az érintett vállalatok közötti és a fogyasztók felé történő tájékoztatás lehetőségére. A vállalat a sikeres projekt érdekében együttműködik a CEMEP-GIMELEC, az Eaton, az Emerson, a Legrand, a PEPecopassport, az SGS és a Socomec vállalatokkal.
 
Az „Egységes piac a zöld termékekért” kezdeményezés keretében az Európai Bizottság a termékek környezetre gyakorolt hatásának vizsgálatára a „Termék ökológiai lábnyom” (PEF), míg a szervezetek vizsgálatára a „Szervezeti ökológiai lábnyom” (OEF) módszerét javasolta. Az Európai Bizottság célkitűzése elérni, hogy az uniós tagállamok, a cégek és a magán intézmények is alkalmazzák ezt a két módszert. A három éves tesztelési periódus előtt az Európai Bizottság nyílt felhívásban kérte a termék- és ágazat-specifikus szabályok kidolgozását a piaci szereplőktől. A kiírásra 90 pályázat érkezett, melyből 14 kísérleti projektet határoztak meg. A Schneider Electric csoportját a szünetmentes áramforrások (UPS) kategóriára választották ki. A kísérleti projektre vonatkozó döntés meghozatalakor a következő kritériumokat vették alapul: a jelöltek kapacitása, mennyire meghatározó szereplők az adott piacon, a lefedett ágazat sokszínűsége, a már meglévő „Termék kategória szabályok” (PCR) és a jó minőségű életciklus adatok.
 
„A Schneider Electric büszke arra, hogy partnereivel együtt - melyek között kiemelkedő UPS gyártók, európai kereskedelmi szövetségek és szakmai szervezetek találhatók - megkapta az UPS kategória kísérleti projektjét” – mondta Christophe Garnier, a Schneider Electric környezetvédelmi szabványosításért és szövetségekért felelős vezetője.
 
A Termék Ökológiai Lábnyomról (PEF) az alábbi linken tudhat meg többet:
http://ec.europa.eu/environment/eussd/smgp/product_footprint.htm
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek