Egy iparág megszületését ünnepelték Egerben

2017. szeptember 05., kedd, 10:05

Címkék: Aventics Kft. eger jubileum pneumatika

Ötvenéves a pneumatikagyártás Egerben, amit az Aventics Hungary Kft. számos programmal ünnepel a városban. Ezúttal a vállalat hazai és nemzetközi vezetése, valamint Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere, illetve Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkára köszöntötte a céget egy zártkörű eseményen augusztus 31-én, az Eger Hotelben.

Következő állomásához érkezett az Aventics Hungary Kft. jubileumi ünnepségsorozata, mellyel az egri vállalat pneumatikagyártásának félévszázados történetéről emlékezik meg. A Pneumatika 50 időszaki kiállítás megnyitóját követően a cég augusztus 31-én zártkörű gálavacsorán mondott köszönetet Eger városának, üzleti partnereinek, valamint a cég dolgozóinak az elmúlt ötven év közös munkájáért. Az Eger Hotelben tartott gálaesten az AVENTICS cégcsoport hazai- és nemzetközi vezetősége mellett Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere, valamint Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára is üdvözlő beszédet mondott.

„Az Aventics Hungary Kft. jogelődjének ötven évvel ezelőtti megalapítása egyet jelentett a hazai pneumatika megszületésével, ami maga után vonta a szakmakultúra, a szakoktatás és képzés megszervezését a térségben, valamint az egész országban – vélekedett köszöntőjében Lepsényi István. „Mindig is híres volt a cég korszerű termékeiről, napjainkban pedig az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform meghatározó alapító tagjaként, az AVENTICS mint iparpolitikai szakértő is jelentős mértékben hozzájárul a Minisztérium törekvéseihez – tette hozzá az államtitkár, aki az ünnepséget megelőzően látogatást is tett az Év gyárának megválasztott egri üzemben.

Habis László, Eger MJV polgármestere üdvözölte az ötvenéves egri pneumatikagyártást, melynek szerepét kiemelten fontosnak tartja a város korszerű, és ma már nemzetközileg is versenyképes iparának kialakulásában. „Gödri István és az Aventics Hungary Kft. csapatának előremutató hozzáállása és munkája nyomán lehetett a cég képes arra, hogy folyamatosan változó műszaki-, gazdasági- és politikai környezetben is sikeres legyen - mondta el a városatya, aki külön köszönetet mondott a gyár vezetőségének a példamutató együttműködéséért.

 „Az AVENTICS egy hagyományokban gazdag vállalat, mely 2014-ben búcsút intett a nagyvállalati szervezeti felépítésnek, hogy a jövőben egy rugalmas, saját lábakon álló cég legyen – kezdte beszédét Paul Cleaver, az AVENTICS cégcsoport vezérigazgatója. „Mostanra cégünk innovatív, kiváló minőségű termékeivel - melyek közül sokat Egerben gyártanak - megszilárdította pozícióját a piacon, a magyarországi egység pedig termelési hálózatunk egyik sarokkövévé vált, kiváló minőségi- és kiszállítási mutatókkal – tette hozzá. „Büszkék vagyunk a pneumatika területén nyújtott elkötelezett szakértelemre és kollégáink elszántságára, hogy felülmúlják ügyfeleink várakozásait újra és újra.”

Paul Cleaver, az AVENTICS cégcsoport vezérigazgatója

„Ötven évvel ezelőtt, az éppen kibontakozó új piaci körülmények között, a lehetőséget megragadó emberek személyes elkötelezettségének és bátorságának köszönhetően honosodott meg a pneumatika, mint új ágazat hazánkban” – mondta el Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében. „Számos kihívást, fordulópontot, tulajdonos- és névváltást hozott cégünk számára az elmúlt fél évszázad, így büszkék lehetünk arra, hogy egri gyárunk a rendszerváltást követő komoly gazdasági átalakulási folyamatok során is képes volt talpon maradni és továbbfejlődni. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik részt vettek a termelésben és a kereskedelemben, akik megtalálták a megfelelő megoldásokat az új helyzetekre, és a hátrányos feltételekből is előnyt tudtak kovácsolni – tette hozzá. „Köszönjük, hogy értéket teremtettek, egy értékes iparágat alapítottak és működtetnek ma is itt, Egerben – idén őket ünnepeljük.”

A vállalat az ünnepségsorozatot saját dolgozói körében is folytatta a hét végén üzemi köszöntőkkel illetve egy jó hangulatú családi nappal.

www.aventics.hu

www.pneumatika.hu

www.pneumobil.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek