Célegyenesben a biztonságos és egészséges munkavégzés legnagyobb szakmai fóruma

Interjú Wolfram N. Diener úrral, a Messe Düsseldorf GmbH vásárvállalat ügyvezetőjével

2019. június 18., kedd, 06:00

Címkék: biztonság biztonságtechnika düsseldorf egészség egészségügy egészségvédelem messe düsseldorf védőfelszerelés védőruha

Wolfram Diener (54 éves) 2018. október elsejével vette át a Messe Düsseldorf GmbH vásárvállalat operatív ügyvezetését; az A+A szakvásárral az egyéni védőfelszerelések, a munkabiztonság és a foglalkozás-egészségügy legnagyobb nemzetközi szakmai fóruma is felelősségi körébe tartozik. 1954-es bevezetése az A+A is hozzájárul ahhoz, hogy világszerte erősítse a munkavédelem és az üzemi egészségfejlesztés iránti figyelmet. Wolfram Diener örömmel várja a feladatokat: „A különböző vásártvállalatoknál töltött izgalmas és sikeres éveket követően és több éves ázsiai megbízatás után most jön a következő kihívás, és nem csupán a felelősségi körömbe tartozó düsseldorfi szakvásárok széles skálája miatt. Ez a vállalat az egyik legsikeresebb, leginkább megbízható és a leginkább kiterjedt nemzetközi tevékenységet folytató vásárvállalat az egész világon, és örömmel dolgozom én is a sikeréért.“

Mostanában kezdik véglegesíteni az A+A 2019 csarnokkiosztását. Milyen visszhangot váltott ez ki az iparág vállalatai körében?

Diener: Rendkívül kedvezőt - a piaci szereplők nagyon érdeklődnek a részvételi lehetőségek iránt. Az A+A-n évek óta kiállító vállalatok zöme idén is ki akar állítani, sőt sokan még a kiállítási területüket is bővítik. Emellett a korábban még ki nem állító vállalatok is figyelemre méltó számban akarnak novemberre saját standot. Ilyen körülmények között kedvező, hogy az előző szakvásárhoz képest bővíteni tudtuk a kiállítási területet és így a foglalkozás-egészségügy,
a munkahelyi biztonság és a vállalati formaruhák témakörében bővíteni tudtuk a kapacitásokat.

Már ma is biztonsággal elmondhatjuk, hogy az A+A 2019 keretében a biztonságos és az egészséges munkavégzés egész világa felsorakozik Düsseldorfban, és hogy a szakvásár nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt átfogó képet nyújt a legújabb termékekről és irányzatokról.

Wolfram N. Diener, a Messe Düsseldorf GmbH vásárvállalat ügyvezetője

Az A+A 2019 lesz az első alkalom, hogy használatba veszik az éppen időre elkészülő, a déli vásárkapun át elérhető 1. vásárcsarnokot. Milyen hatása lesz a bővítésnek, milyen kínálati csoportokat helyeznek ide?

Az új csarnokkínálat miatt további területeket tudunk a már említett kínálati csoportok rendelkezésére bocsátani és ezzel végre teljesíthetjük számos visszatérő kiállítónk kívánságát, hogy nagyobb területen állíthassanak ki. Az 1. vásárcsarnokban mindenekelőtt az egyéni védőfelszerelések kiállítói kapnak helyet – és egészen biztosan lesznek közöttük új kiállítók is, és néhány visszatérő kiállítónak is nagyobb területet tudunk biztosítani. A munkahelyi biztonság kínálati csoportja a 7.0 vásárcsarnokkal bővül, ami szintén bővíti a lehetőségeket.

Mindenképpen arra számítunk, hogy 2019 lesz az első év, amikor több mint 2.000 kiállító mutatkozik be az A+A szakvásáron, ráadásul a korábbi kilenc helyett tíz csarnokban ismerhetjük meg a teljes kínálatot.

A düsseldorfi A+A szakvásáron a kiállítók felvonultatják az innovatív és jövőbe mutató ötleteiket, valamint a jól bevált és adott esetben felfrissített fejlesztéseiket. Milyen további lehetőségek útján tájékozódhatnak a szakmai látogatók az iparág újdonságairól?

Ezek közül csak néhányat tudok említeni, ugyanis a kiállítói standok mellett valóban lesz számos, izgalmasan tálalt, ismeretekben gazdag, élő, tematikus bemutató. Ezek közé tartozik például a munka jövőjéhez kapcsolódó kínálat kiemelkedő elemeinek bejárása: itt ismerhetjük meg a munka világában hasznosított innovatív megoldásokat a minden területen erősödő digitalizációtól várható változásokkal kapcsolatban. Minden egyes vásárcsarnokban találkozhatunk a neves gyártók okos megoldásaival - többek között az egyéni védőfelszerelések területén, de a munkahelyek újszerű kialakítására,
a munkaszervezési struktúrák átalakítására és a prototípus-gyártástól a sorozatgyártásig terjedő digitális alkalmazásokra vonatkozóan is.

Az A+A 2019 szakvásár keretében mutatkozik be először az induló, pontosabban legfeljebb öt éve működő, legfeljebb 5 millió eurós éves forgalmú vagy mérlegfőösszegű és legfeljebb 20 főt foglalkoztató vállalatokat felsorakoztató startup-zóna. Ezen kívül a német kiállítók ismét élvezhetik a BMWi német Szövetségi Gazdasági és Energetikai Minisztérium új és innovatív vállalatoknak szóló, szakvásári kiállítói részvételt támogató programjának előnyeit Ehhez kapcsolódó további felvilágosítással szolgál többek között az A+A 2019 honlapja www.aplusa.de címen. Mindkét lehetőség egyszerű és költséghatékony megoldást kínál a kiállítói részvételre és nagy lehetőség a munkaerő biztosítására vonatkozó ötletek széles körű megismertetésére és befektetők megnyerésére. Az ötletek tárháza rendkívül széles, az egészségügyi applikációktól a virtuális valóságot mutató szemüvegen át a csúcstechnológiai textíliákig. Nekünk, a vásárvállalatnak az a fontos, hogy új ötletekkel gazdagítsuk az A+A kínálatát, és ezért ösztönözzük ezt az eszmecserét az iparág új nemzetközi szereplői és a gazdasági, kutatási és politikai szakértők között.

Milyen kísérő rendezvényeket kínál még az A+A 2019?

Elsősorban természetesen az A+A kongresszust kell említenem, ami a vezető munkavédelmi szakkonferencia Németországban. A program véglegesítésén még dolgoznak, de a fő témák közé tartozik többek között:

  • a munka jövője
  • nemzeti és nemzetközi munkavédelmi politika
  • technika és munkavédelmi jog
  • foglalkozás-egészségügy – kompetenciák, magatartás, erőforrások
  • új munkaeszközök és munkaeljárások

Ezen kívül az A+A szakvásáron mint mindig, most is különbemutatók és színpadok sokasága várja a csarnokokban a látogatókat. Ezért csupán két új rendezvényre hívom fel a figyelmet, amelyekkel a mentőknek, segélyszervezeteknek és tűzoltóságoknak nyújtott kínálatunkat bővítjük jelentős mértékben.

A szerdai vásárnapon, tehát 2019. november 6-án egy új konferencia foglalkozik kifejezetten a „Mentőerők védelmével“. A második új konferencia a légzőkészülékek szakmai felhasználóinak szól. A „Légzőkészülékek és higiénia a bevetési helyszínen“ c. konferencia azokkal a mérgező és rákkeltő anyagokkal foglalkozik, amelyekkel a tűzoltók a bevetések során gyakran találkoznak. A düsseldorfi és a berlini tűzoltósággal és a tűzoltók egészségvédelmének és munkakörülményeinek fejlesztését szolgáló hamburgi Feuerkrebs gUG társasággal közösen mutatják be a problémakör lehetséges megoldásait.

Széles körű kínálatával az A+A 2019 szakvásár ismét a legfontosabb nemzetközi seregszemléje mindazoknak a kérdéseknek, termékeknek és ötleteknek, amelyek segítenek abban, hogy az emberek a jövőben még nagyobb biztonságban, egészségesebben és hatékonyabban dolgozhassanak. A munka minden eddiginél gyorsabb ütemben változó világában.

BD Expo Kft.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek