Bővít az amerikai gyártó

Új gyártócsarnokkal bővítette szombathelyi gyáregységét a Jabil

2013. július 13., szombat, 08:25

Címkék: elektronikai ipar gyáravatás Jabil Circuit munkahelyteremtés szíjjártó péter szombathely

Újabb, 8600 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokkal bővítette szombathelyi gyáregységét az amerikai elektronikai gyártó Jabil Circuit Magyarország Kft.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint a beruházás bizonyítja, hogy a magyar-amerikai együttműködés sikertörténet, amelyet a nyár folyamán továbbfűznek. A fejlesztéssel 450 új munkahelyet teremtenek. Szijjártó Péter beszédében emlékeztetett arra, hogy 2013 márciusában a magyar kormány a Jabillal stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. Szavai szerint az elmúlt időszak egyértelműen bizonyította, hogy a Jabil jó stratégiai partner, a nemzetközi cég döntései Magyarországot erősebbé és versenyképesebbé tették. Hangsúlyozta: Magyarország úgy lehet a legerősebb az európai gazdasági válság utáni időszakban, ha Európa egyik termelési központjává válik, ehhez pedig Európa egyik legversenyképesebb befektetési környezetét kell, kellett létrehozni. A múlt év végére a Magyarországon közvetlenül befektetett tőke állománya 78,5 milliárd euró volt, a GDP-nek körülbelül a 80 százaléka, ez pedig közép-európai összehasonlításban a legjobb eredmény - mondta az államtitkár.
 
A Jabil Circuit Magyarország Kft. újabb gyártócsarnokának avatóünnepsége
 
Szijjártó Péter méltatta, hogy a Jabil jelentős energiát fektet munkavállalóinak képzésébe, sokat tesz annak érdekében, hogy a többezer magyarországi munkavállalója a legmodernebb technológia alkalmazására is képes legyen. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az ország gazdaságát megújító folyamatban az egyik zászlóshajó az a Nyugat-Pannon Mechatronikai és Járműipari Központ. Szavai szerint ez által a Zalegerszeg-Szombathely-Szentgotthárd régió a gazdasági fejlődés egyik motorját jelentő járműipar és elektronikai ipar egyik magyarországi fellegvárává válik.
 
Az újonnan átadott, 8600 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok
 
Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntőjében azokat a törekvéseket emelte ki, amelyek a szombathelyi mérnökképzés beindítására irányulnak, mint mondta, a gazdaság szereplői által már régen szorgalmazott mérnökképzés a Nyugat-Magyarországi Egyetem keretein belül jövőre elindulhat. Peter Szikora, a Jabil Aftermarket Services európai alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta: nem a csarnok, az épített falak, hanem a Jabil képzett dolgozói jelentik a garanciát arra, hogy cégük továbbra is sikeresen megállja a helyét a globális versenyben. Pajor Attila, a szombathelyi Jabil gyár ügyvezető igazgatója a fejlesztést bemutatva elmondta: cégük 2003-ban kezdte tevékenységét Szombathelyen, majd 2005-ben zöldmezős beruházásban építették meg azt a gyáregységüket, amelyet most bővítettek. A Jabil Circuit elsősorban elektronikai termékek, például okostelefonok, laptopok, memóriák és processzorok, telekommunikációs berendezések szervizelésével foglalkozik, valamint integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújt partnereinek - mondta. Szavai szerint az elmúlt tíz év egyértelműen sikeres volt, hiszen nemcsak árbevételüket, hanem a dolgozói létszámot is évről évre emelni tudták.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek