Belső- vagy külsőmenetes gömbcsap flexibilis beépítéshez

Az igus gömbcsukló-újdonsága egyszerű összekapcsolást tesz lehetővé

2014. február 06., csütörtök, 12:51

Címkék: chainflex csapágy gömbcsap gömbcsukló igus vezetékek

Pneumatikahengerek és gázrugók közvetlen rákötésére az igus GmbH egy belső menetes gömbcsappal bővítette az igubal-programot, az igus gömbcsukló-termékterületét. Ezt a gömbcsapot a cég választhatóan a szintén új műanyag peremcsapágy-házzal vagy más kapcsolóelemekkel együtt kínálja. Ezáltal alkatrészeket lehet megtakarítani és szerelési időket rövidíteni.

 
A kínált belsőmenet, amely egyedülálló a piacon, feleslegessé teszi további kapcsolóelemek beépítését pneumatikahengerek és gázrugók bekötésénél. A vevők így még nagyobb szabadsággal rendelkeznek konstrukcióiknál. Azáltal, hogy a csap – az igubal gömbcsukló termékekre jellemzően – mozgathatóan ül a stabil műanyag peremcsapágyban, egyben a beépítési lehetőségeket is lehetett egyszerűsíteni. Emellett csökken a súly, beépítési tér takarítható meg, és egybeesési hibák is kiegyenlíthetők. Fémből készült – acél vagy nemesacél – golyóscsapot nagy szilárdságú műanyagházzal kombinálva az alkotóelem még a legkedvezőtlenebb körülmények között is felhasználható. Mivel nincs szükség külső kenésre, poros, piszkos, vegyszeres, nedves vagy változó hőmérsékletű környezetben történő alkalmazás is lehetséges.
 
Újdonság az igubal-választékban: a belső menetes gömbcsap peremcsapágyban, amely
pneumatikahengerek és gázrugók bekötéséhez a további alkatrészeket feleslegessé teszi
 
A műanyag csapágyazás egy további jellemző tulajdonsága a rezgéscsillapítás, amely megakadályozza az alkatrészek kiverődését nagyfrekvenciájú alkalmazásoknál. Az igus gömbcsapjai belső- vagy külsőmenetes kivitelben, három DIN csatlakozási méretben (M6, M8, M10) állnak rendelkezésre. Ugyancsak rövid határidőre kapható egy finommenetes változat is. A hozzá tartozó műanyag peremcsapágy a kívánt csatlakozási mérettől függően 25–38 mm szélesség között változik. A konstruálási szabadság problémamentes bővítését az alkatrészek gyors leszállítása egészíti ki – a termékek ugyanis raktárról online rendelhetők meg, és 24 órán belül szállításra készek.
 

Garantált biztonság, kedvező áron

Az igus chainflex M sorozata, amelyet a tavalyi EMO vásáron mutattak be, biztonságos minőséget kínál alacsony árakon. Az összes vezetékcsalád 30–38 százalékkal olcsóbb, mint az eddig program sorozatai. Az igus ennek ellenére egymillió oda-vissza mozgatást garantál élettartamként; ezt jelzi a névben szereplő „M” betű. A chainflex M vezetékprogram vezetékei már szerepelnek az új chainflex katalógusban és szállíthatók. Összesen már több mint 100 különböző chainflex M vezeték található a katalógusban, e vezetékek 72 százaléka már raktárról kapható.
 
Az igus chainflex-vezetékeit folyamatosan teszteknek vetik alá a biztonság garantálása érdekében
 
Az igus, a mozgatott vezetékek szakvállalata vevőinek garanciát tud adni a vezetékekre, mert ezeket és a komplett rendszereket folyamatosan gyakorlatközeli teszteknek veti alá: saját 1750 m2 alapterületű tesztlaborjában, 180 vizsgálati helyen 2 milliárd tesztciklust hajt végre évente. Ezzel az igus az első olyan cég a piacon, amely igen kedvező költségű vezetékeket garantált élettartammal párosít az energialáncban. Évtizedes kutatási és piaci tapasztalatai alapján az energia-hozzávezetések szakvállalata képes arra, hogy olyan, minőségileg kiváló vezetékeket fejlesszen ki és gyártson, amelyek egyben kedvező költségűek is.
 
info@igus.hu
www.igus.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek