„Az IoT a jövő” – A Farnell most közétett exkluzív kutatásai az iparági trendeket elemzik

Értékes körképek és elemzések derülnek ki a Tárgyak Internete (IoT) jövőjéről az új „The Future is IoT – Analyzing Industry Trends” jelentésből, amely ingyenes e-könyvként és hangoskönyvként érhető el a Farnelltől.

2021. augusztus 19., csütörtök, 11:28

Címkék: e-könyv Farnell Internet of Things jelentés kutatás

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell jelentése a Tárgyak Internete (IoT) trendjeit elemzi három évnyi felmérési adat és kutatási jelentés alapján. A „The Future is IoT – Analytizing Industry Trends” jelentés ingyenes e-könyvként és hangoskönyvként érhető el és értékes körképeket és elemzéseket kínál az IoT jövőjéről a tervezőmérnökök számára.

A jelentésben Farnell megvizsgálja, hogyan alkalmazzák ma az IoT-t, és elemzi azokat az iparágakat, amikre az IoT a legnagyobb hatással bír. Az IoT piac napjaink egyik legerősebben növekvő piaca. Az IoT technológiát számos kritikus iparágban használják aktívan, beleértve az Ipar 4.0-t, az épületek automatizálását, a mesterséges intelligenciát (AI), az intelligens városokat, az energiagazdálkodást, az autóipart, a szállítmányozást, az egészségügyet, az orvosi és hordozható eszközöket. A jelentés feltárja az IoT szektor változásait is, amiket a COVID-19 járvány okozott.

A jelentés a Farnell éves IoT-felméréséből származó három év adatait ötvözi más piaci kutatásokkal, hogy az IoT legkorszerűbb, holisztikus és mélyreható elemzését nyújtsa. A tanulmány világszerte több mint 60 ország több mint 5 000 ipari szereplő véleményét tartalmazza, és az IoT folyamatát három – az alkotó (ki), a motiváció (miért) és a megoldások (mi) – szempontból vizsgálja.

A jelentésben felmerülő legfontosabb trendek a többek között az alábbiak:

  • A biztonság az IoT megoldásokat tervező mérnökök legnagyobb problémája és nagyon fontos prioritása.
  • Az ipari automatizálás egyre növekvő tendenciát mutat az új IoT-alkalmazásokban, ami a gép-gép (M2M) kommunikációval és a távoli megfigyeléssel a leggyorsabban növekvő szektornak számít.
  • Az egykártyás számítógépek (SBC) a legelőnyösebb platformok az IoT technológia végtermékekben történő megvalósításához.
  • A vezeték nélküli megoldások veszik át az uralmat az IoT-kapcsolatokban a vezetékes megfelelőikkel szemben, mivel új technológiák jelennek meg és alacsony fogyasztású, illetve nagy hatótávolságú, biztonságos megoldásokat képesek kínálni.

„Három évnyi IoT felmérési adatokkal most már sokkal tisztábban láthatjuk az IoT trendjeit – jelentett ki Ankur Tomar, a Farnell globális megoldások marketingmenedzsere. – A felhő- és rendszerbiztonság például továbbra is kulcsfontosságú szempont az IoT tervezésében, ennek ellenére 2018 óta, több mint a felére csökkent azon mérnökök aránya, akik kiemelt problémaként emlegetik. A felhőszolgáltatók és a technológiai gyártók által kifejlesztett megoldások gyorsan pótolják ezeket a hiányosságokat, különösen a kiberbiztonság területén, így több teret hagynak a mérnököknek, hogy a tervezésük egyéb aspektusaira összpontosítsanak, például a kommunikáció megbízhatóságára és az ökoszisztémára.”

A Farnell elkötelezett amellett, hogy támogassa az ügyfeleket az IoT bevezetésében, és egyre nagyobb portfóliót kínál az IoT termékekből, megoldásokból és ingyenes online erőforrásokból, hogy segítse a fejlesztőket az IoT alkalmazások tervezésében és az AI megvalósításában. Az ipari automatizálást és vezérlést támogató termékek olyan vezető gyártóktól származnak, mint a Raspberry Pi és az Arduino, valamint a Schneider Electric, a Molex és az Omega.

A Farnell IoT Hub számos ingyenes erőforrást tartalmaz, beleértve a fehér könyveket, az alkalmazással kapcsolatos jegyzeteket és videókat, valamint hozzáférést a legújabb termékekhez, amelyek támogatják az IoT -projektek tervezését.

Az exkluzív „The Future is IoT - Analyzing Industry Trends” jelentés e-könyvként és hangoskönyvként is letölthető a Farnelltől.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek