Akkumulátoros BKI (MMA) hegesztőegység a kényelmes mobilhegesztéshez

A világ legelső újratölthető lítiumion-akkumulátoros áramforrással rendelkező, hordozható hegesztőegységét hálózaton kívüli használatra tervezték

2013. december 18., szerda, 13:26

Címkék: AccuPocket BKI (MMA) hegesztőrendszer Fronius Froweld Kft. hegesztéstechnika ívhegesztés

A Fronius AccuPocket 140/400 a világ legelső újratölthető lítiumionos akkumulátorral és kis (11 kg-os) össztömeggel rendelkező BKI (MMA) hegesztőrendszere, amely a mozgás példátlan szabadságát nyújtja a volfrámelektródás védőgázas ívhegesztés (TIG) során.

A teljesen feltöltött akkumulátor elegendő energiát biztosít 6 darab 3,25 mm-es vagy 16 darab 2,5 mm-es elektróda felhasználásához. Az AccuPocket egységgel együtt szállított ActiveCharger eszköz kifejezetten a hegesztőegység igényeire lett szabva, és a Fronius igazolt Aktív Inverteres Technológiáján alapul. Gyors töltésmódban csupán 30 perc szükséges ahhoz, hogy az akkumulátor a teljes 400 wattórás teljesítményének több mint 90 százalékáig feltöltődjön. Az AccuBoost Technológiát alkalmazó intelligens vezérlőrendszer biztosítja az akkumulátor és a hegesztőelektronika tökéletes együttműködését. A gyakorlatban ez rendszerint jobb hegesztési eredményt jelent, mint amit egy hasonló, kizárólag hálózatról működetett BKI (MMA) hegesztőegységgel lehet elérni.
 
A Fronius AccuPocket 150/400 BKI (MMA) hegesztőrendszer lehetővé teszi a hálózaton kívüli
BKI (MMA) és WIG (TIG) hegesztést

Nem szakad az ív

Az AccuPocket 150/400 hegesztőrendszer az ívgyújtási tulajdonságok, az ívstabilitás és az ívdinamika javulását a fejlett hegesztéstechnológia és a legújabb nagyteljesítményű újratölthető akkumulátorok sikeres házasításának köszönheti. Egy példát kiragadva az osztatlan újratölthető akkumulátor pillanatnyilag képes átlagon felüli rövidzár-áramot biztosítani a hegesztés során, amikor csak szükséges, megelőzve ezzel az elektróda letapadását. Ezzel egyidőben az AccuBoost elektronika nagy teljesítményt és nagy hegesztőfeszültséget biztosít, valamint meggátolja az ív szakadását – függetlenül az akkumulátor töltöttségétől. 
 

Biztonságos működés, hosszú élettartam 

A hagyományos lítiumion-akkumulátorokhoz képest az AccuPocket újratölthető akkumulátora (lítium-ionfoszfát, LiFePO4) a jelenleg elérhető legnagyobb valós biztonsággal és környezetvédelmi kompatibilitással, kisebb önkisüléssel és a memóriahatás kiküszöbölésével tűnik ki. A beépített akkumulátorellenőrzési funkciók és a speciálisan kifejlesztett külső ActiveCharger töltő – amely az Aktív Inverteres Technológiával ézékeli az akkumulátor töltöttségi szintjét, és ahhoz optimalizálja a töltési karakterisztikát – együttesen biztosítja a biztonságos működést és a hosszú akkumulátor-élettartamot. 
 
Tökéletes eredmény a fejlett technológia és a legújabb újratölthető
akkumulátorok házasításával

Felhasználási területek 

Habár csak 5,25 kg-ot nyom, az újratölthető akkumulátor közel 400 Wh energiát szolgáltat. Az egység kompakt méreteivel (435 x 160 x 320 mm) és erős, masszív konstrukciójával együtt az AccuPocket az ideális megoldás a javítóhegesztésekhez vagy terepen végzett munkákhoz olyan helyszíneken, ahol nincs elérhető villamoshálózat. Az AccuPocket az ActiveCharger töltőhöz kapcsolva is képes üzemelni hibrid üzemmódban. Az üzemidő alatt az akkumulátorból érkező energia folyamatos ívet biztosít minden üzemi körülmény között (például villamoshálózati feszültségingadozás esetén is). A leállási idők az akkumulátor töltésére fordítódnak. Az akkumulátor rendelkezik pufferfunkcióval, amely csökkenti a táphálózat terhelését, megelőzve ezzel a hegesztési helyszíneken található villamos-megszakítók lekapcsolását. Mi több, a teljes 150 amperes áramerősség elérhető WIG (TIG) üzemmódban vagy 140 amperes BKI (MMA) üzemmódban még 110 V-os hálózaton is. Az AccuPocket generátorról is működtethető. Ebben az esetben az osztatlan újratölthető akkumulátor csökkenti a maximálisan szükséges bemenőteljesítményt, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb teljesítményű áramforrás használható – egy 8 kV-os generátor helyett már 2 kV-os is elegendő. Ez kevesebb tőkét köt le, és lehetővé teszi a hordozható alkalmazást. Az akkumulátoros működésének köszönhetően az AccuPocket minimalizálja az időigényes hegesztés-előkészítési munkálatokat. Ez azt jelenti, hogy sok esetben összességében gazdaságosabb az élettartama alatt, mint a hagyományos elektródás hegesztőrendszerek. 
 
www.fronius.com / www.froweld.hu
info@froweld.hu
A cikk megjelent a Techmonitor magazin 2013. novemberi számában.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek