ABB: fokozott termelékenység integrált megoldásokkal

Plug-and-play rendszerű ívhegesztés, ponthegesztés és lézeres forgácsolás

2014. január 15., szerda, 13:28

Címkék: ABB hegesztéstechnika hegesztőrobot ívhegesztés lézeres hegesztés megmunkálás ponthegesztés Schweissen&Schneiden

Az ABB izgalmas új termékeinek és ötleteinek nemzetközi bemutatására mindig a kivételes Schweissen & Schneiden eseményt választja - 2013-ban sem volt ez másként. Az ABB standján a ponthegesztő, ívhegesztő és lézeres forgácsoló megoldások voltak fókuszban, de a proaktív szervizhez, egyszerű programozáshoz, egyszerű üzembe helyezéshez, valamint a jövő technológiáihoz kapcsolódó demókat és bemutatókat is meg lehetett tekinteni.

Az IRB 2600ID robot nagy teljesítményével és kis helyigényével hívta fel magára a figyelmet. A berendezés különösen jól alkalmazható ívhegesztéshez a védett, integrált kábelköteg (Integrated Dressing/ID) jóvoltából, ami annyit jelent, hogy a hegesztőpisztoly és a huzalelőtoló közötti tömlőköteg a felső robotkar és csukló belsejében fut. Az integrált kábelköteg növeli a hasznos működési időt, csökkenti a ciklusidőket, és lehetővé teszi több robot elhelyezését egy adott területen. Az ABB kifejezetten hegesztéshez és forgácsoláshoz kifejlesztett szoftverének köszönhetően az IRB 2600ID egyszerűen programozható és kezelhető – ami tulajdonképpen az ABB valamennyi robotjáról elmondható. Az ágazatvezető, PC-alapú, programozó és szimulációs szoftver, a RobotStudio tulajdonképpen bevilágítja az utat a gyors üzembe helyezéshez, ami kevesebb állásidőt és fokozottabb termelékenységet jelent. Új szoftvertechnológiák is szerepeltek a porondon, amelyek rávilágítanak arra a jövőképre, amelyben a robotok bárhonnan, bármilyen eszközről ellenőrizhetőek és vezérelhetőek. Az idei eseményen az „Integrated Dressing” egy másik megoldásának demóját is meg lehetett nézni. A Lean ID segítségével elérhető a költség és a tartósság közötti egyensúly, ugyanakkor növeli a produktivitást. 
 
 
A nagy robotbemutatón látható volt még a „minden egyben” SpotPack csomagajánlat, amely minden szükséges felszerelést tartalmaz ahhoz, hogy a hegesztési műveletek a lehető leggyorsabban előkészíthetőek és elvégezhetőek legyenek. A piacon a legkiválóbb forgácsolási teljesítménnyel bíró IRB 2400 robotot egy komplett lézeres forgácsolócsomaggal felszerelve mutatták be. Élvonalbeli pályakövetési pontosságával a 2400 modell leginkább lézeres hegesztésre és lézeres forgácsolásra alkalmas, míg az ABB új lézeres hegesztő szoftvereivel – RobotWare Cutting és RobotStudio Cutting PowerPac – együtt használva a felhasználók plug-and-play lehetőségekkel egyszerűen előkészíthetik és gyorsan elvégezhetik az általános lézeres forgácsolási műveleteket. További bemutatók emelték ki az ABB proaktív szerviztechnológiáit és úttörő szoftvereit. A szervizhez kapcsolódó bemutató tartalmazta a távfelügyeleti és a 24/7 forródrót-szolgáltatást is, amelynek igénybevételével azonnali hibaelhárítás, automatikus biztonsági mentés és életciklus-támogatás is igénybe vehető.
 
www.abb.com/robotics
A cikk megjelent a Techmonitor magazin 2013. decemberi számában.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek