A minőségre helyezték a hangsúlyt

Javította eredményét a Masterplast

2014. február 27., csütörtök, 12:29

Címkék: építőipar export gyártás masterplast műanyag

A múlt évben 81,3 millió eurós bevételt ért el az építőiparban érdekelt Masterplast Nyrt., ami 5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A társaság egyszeri bevételt is tartalmazó adózott nyeresége 1,2 millió euró volt, szemben a 2012. évi mintegy 1,1 millió euró veszteséggel - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

 
Tibor Dávid, a Masterplast vezérigazgatója közleményükben kiemelte: tavalyi eredményükben meghatározó szerepet játszott, hogy az év közepén átalakították kereskedelempolitikájukat, a hangsúlyt a magasabb hozzáadott értéket képviselő termékek értékesítésére helyezték, a váltás hatásai 2013. második félévében már érezhetőek voltak. A káli gyártóbázisukon a múlt évben átadott üvegszövetgyár az idén a tervek szerint már teljes kapacitással termel, ami jó alapot ad az export növeléséhez. További számottevő bevételbővülést hozhat, hogy a társaság megszerezte a termékei kanadai forgalmazásához szükséges engedélyeket, így az egész észak-amerikai piac megnyílik a Masterplast előtt - közölte a vezérigazgatója.
A társaság az ukrajnai EPS és porkeverék gyártás-beruházást felfüggesztette az év végén élesedő belpolitikai helyzetre való tekintettel. Ugyanakkor a beruházás szervezési, engedélyeztetési feladatai tovább folynak, készülnek egy estleges 2014-es gyártásindításra. A fejlesztés befejezéséhez szükséges költséges technológia-telepítési és építés-szerelési munkákat a politikai, piaci helyzet függvényében indítja újra a cég - tájékoztatott a Masterplast.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek