A forradalmi technológia új funkciókkal bővül

2013. július 17., szerda, 07:44

Címkék: 1D kód 2D kód cognex vonalkód

A Cognex a közelmúltban korszerűsítette az ipari célú DataMan 8000 kézi vonalkódolvasó terméksorozatát, amely mindenekelőtt a leolvasás megbízhatóságát és gyorsaságát növeli jelentősen.

 
A már korábban is hatékony kézi leolvasót a Cognex Hotbars speciális technológiának köszönhetően olyan eszközzel bővítették, amely az 1D kódok lehető leggyorsabb leolvasását teszi lehetővé, míg a Cognex 2DMax+ algoritmus a nyomtatott 2D és a DPM mátrixkódok dekódolását biztosítja. Az új funkciók sorát bővíti a kettős élesítéssel készített gyors felvételi lehetőség, melynek köszönhetően a leolvasók különféle nagyságú vonalkódok gyors dekódolására képesek.
 

A piac legkorszerűbb vonalkód-olvasói

– Mikor a DataMan 8000 terméksorozatot 2010-ben piacra dobtuk, valódi forradalmi áttörést jelentett a vonalkódolvasók ipari felhasználásának területén. Mindig azon dolgoztuink, hogy egyedülálló termékekkel jelenjünk meg a piacon, ezért folyamatosan igyekszünk meghódítani a technológia újabb területeit. A Hotbars, 2DMax+ és a gyorsabb élesítés technológiájának köszönhetően a DataMan 8000 jelenleg a piacon a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb ipari felhasználású kézi leolvasó – mondta Carl Gerst, az azonosító termékek kereskedelmi részlegének igazgatója. A DataMan 8000 terméksorozat az üzemek alaptermelési szintjén való felhasználásra készül és a vonalkódolvasás legfejlettebb technológiáját nyújtja.
 

Könnyedén leolvassa a legigényesebb 1D vonalkódokat is

Az 1DMax+ algoritmus a Hotbars technológiával egyetemben lehetővé teszi a DataMan 8000 leolvasóknak a legigényesebb 1D kódok gyors és könnyű leolvasását azokban az esetekben is, amikor a vonalkódok sérültek, elkenődöttek, szélsőségesen éles szögben láthatók vagy egyéb szempontok miatt nehéz a leolvasásuk.
 

A 2D vonalkód olvasásának beállításai

A DataMan 8000 a hatékony 2DMax+ algoritmust használja, amely a leggyorsabb dekódolási sebességet nyújtja és megbízhatóan használható a torz perspektívájú, alacsony kontrasztú kódoknál egyaránt, illetve abban az esetben is, ha a képkereső vagy az óra mintázata sérült. A DataMan 8000 most azt is lehetővé teszi a felhasználónak, hogy válasszon a kódok típusai közül, amelyeket olvasni szeretne (az egyszerűtől a különlegesen nehézig). Ez a hasznos funkció főleg az olvasás gyorsaságát javítja, főként akkor, ha csupán nyomtatott vagy nagy kontrasztú kódokról van szó, illetve a legigényesebb DPM kódok olvasását, melyet standard eszközökkel nem lehet biztosítani.
 
A Cognex koreszerűsítette nagy teljesítményű kódolvasóit
 

Gyors felvételek készítése és a folyékony lencsék beállításai

A DataMan 8000 terméksorozat egy olyan szabadalmazott algoritmussal van ellátva, amely automatikus és nagyobb sebességű felvételeket tesz lehetővé, valamint hatékonyabban használja ki a folyékony lencsék teljesítményét. A felvételkészítés nagyobb sebességének köszönhetően a letapogatókat duális élesítésű rendszerben használhatjuk, ami a felhasználónak lehetőséget kínál az élesítés mélységének növelésére, a vonalkódok széles skálájának olvasására, a néhány hüvelyknyi szélsőségesen nagy méretű kódok olvasásától egészen az öt milliméternyi pici Data Matrix 2D kódokig. A DataMan 8000 terméksorozatban két alapmodell áll rendelkezésre: 
 

DataMan 8500

A DataMan 8500 letapogatói a Cognex vállalat UltraLight® szabadalmazott technológiájával van ellátva, amely a felvételek jobb alakítását teszi lehetővé bármilyen kód esetében, függetlenül az anyag felületének minőségétől. Az UltraLight megvilágítás sötét látómezőt, világos látómezőt és szórt fényt biztosít, mindezt egy elektronikusan vezérelt megvilágosító eszköz segítségével.
 

DataMan 8100

A DataMan 8100 leolvasó a DataMan 8500 letapogató valamennyi elemét tartalmazza, egy világos látómezővel egyetemben. A DataMan 8100 leolvasó mindenekelőtt a speciális megvilágosítás nélküli alkalmazásokhoz nyújt kiváló olvasási teljesítményt.
 
 
www.cognex.com
 
A cikk megjelent a Techmonitor magazin 2013. júniusi számában
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek